Cele mai citite
 


Suceava: Nazomerul contaminat cu dezinfectant, epuizat din farmacii
joi, 19 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Stocurile de soluţie nazală Nazomer contaminată cu dezinfectant au fost epuizate în farmaciile în care se comercializa iar inspectorii sanitari le recomandă tuturor celor care au cumpărat produsul să nu îl folosească.
Inspectorii sanitari suceveni nu au mai avut ce retrage din farmacii în timpul controalelor demarate în judeţ, după ce au primit semnale din ţară conform cărora flacoanele de soluţie nazală Nazomer sunt contaminate cu dezinfectant.
Produsul, comercializat sub formă de picături, în flacoane de 15 mililitri, din lotul numărul 3033, cu termen de valabilitate până în septembrie 2010, a provocat arsuri ale mucoasei nazale şi chiar leşinuri la câţiva dintre copiii cărora le-a fost administrat.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, a declarat miercuri că soluţia nazală Nazomer a fost distribuită în patru localităţi - Suceava (Melissa Pharm), Rădăuţi (Hypocrat, Rosafarm), Horodnicu de Sus (farmacia Maria) şi Vatra Dornei (Karyna Plant) -, dar la data verificărilor farmaciile nu mai aveau în stocuri acest produs.
Popescu a precizat că Nazomerul nu va mai fi vândut în farmacii, după ce analizele făcute de Ministerul Sănătăţii au stabilit că flacoanele conţineau urme din soluţia cu care au fost dezinfectate.
Nazomerul a fost oprit de la comercializare în mai multe judeţe după ce un copil a ajuns la spital cu căile nazale arse iar altul a leşinat. Rezultatele efectuate ulterior au arătat că există o cantitate mare de clor în toate sticluţele cu medicament.
În timpul controalelor s-a mai descoperit şi faptul că medicamentul a fost catalogat ca fiind supliment alimentar, motiv pentru care, chiar dacă se va dovedi că nu este periculos, el trebuie să fie reîncadrat corespunzător şi abia apoi repus la vânzare.
'La această dată se desfăşoară controale în unităţile de profil pentru verificarea stocurilor de supliment alimentar şi retragerea sortimentelor de Nazomer', a spus Popescu.
Pe piaţă există mai multe sortimente de Nazomer, ca Nazomer Forte, Nazomer Spray, Nazomer Extra, Nazomer Propolis, Nazomer Picături.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului 12.500 doze vaccin BCG pentru nou născuţi Un număr de 12 500 de doze de vaccin BCG, împotriva tuberculozei, destinat imunizării nou născuţilor au fost repartizate judeţului Suceava şi urmează să fie distribuite maternităţilor şi medicilor de familie din teritoriu, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Adrian...
Suceava: Nu mai sunt bani pentru vaccinarea antigripală Ministerul Sănătăţii (MS) a alocat bani pentru o cincime din necesarul de doze de vaccin antigripal şi antihepatitic B pediatric, a declarat adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, care a arătat, marţi, într-o conferinţă de presă, că banii ajunşi în teritoriu pentru...
Suceava: Nu s-au găsit nereguli la Spitalul Judeţean în urma controlului dispus de Ministerul Sănătăţii La controlul efectuat de echipele mixte ale Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) şi Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, în baza ordinului Ministerului Sănătăţii (MS), nu s-a identificat niciun fel de neregulă, a declarat, vineri, directorul CJAS...
Suceava: Peste 11.500 de elevi şi sugari imunizaţi cu vaccin diftero-tetanic Peste zece mii de elevi vor fi vaccinaţi antidifterie şi antitetanos, după ce Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului 10.840 de doze de vaccin diftero-tetanic de tip adulţi, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.
Suceava: Aproximativ 2.000 doze vaccin antigripal, repartizate de Ministerul Sănătăţii judeţului Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 1.990 doze de vaccin împotriva gripei de sezon, a declarat, marţi, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu.
Suceava: Peste 30% din localităţile judeţului au înregistrat cazuri de meningită Numărul cazurilor de meningită acută virală, din judeţul Suceava, este în continuă creştere, în ultimele 24 de ore fiind internate alte şapte persoane în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate...