Cele mai citite
 


Curs despre terapia copilului cu autism
marţi, 27 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Părinţii şi specialiştii care lucrează cu copiii suferind de autism pot participa, în ultimul weekend al fiecărei luni, la clinica Terapiam din Bucureşti, la un curs de informare referitor la tehnici de terapie comportamentală aplicată copilului cu această maladie. (Sursa: Agerpres)

Organizat de Asociaţia pentru Intrevenţie Terapeutică în Autism (AITA), cursul cuprinde atât o parte teoretică, cât şi una practică. Conform Danielei Martinescu, preşedintele AITA, printre aspectele curprinse în tematică se numără sistemul alternativ de comunicare cu ajutorul imaginilor şi programele terapiei comportamentale.

Totodată, ea a spus că AITA va distribui, în farmacii, pliante despre autism.
Înfiinţată anul acesta, AITA are ca principale scopuri îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism, informarea părinţilor despre metodele de intervenţie, terapie şi evaluare în autism, precum şi informarea studenţilor despre oportunităţile de carieră în domeniul terapiei comportamentale. AGERPRES (Iulia Petre)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Help Autism şi Fundaţia pentru SMURD - cei mai mari beneficiari ai redirecţionării a 2% din impozit în 2015 Asociaţia Help Autism, Fundaţia pentru SMURD şi Fundaţia Hospice Casa Speranţei sunt organizaţiile neguvernamentale care au reuşit să mobilizeze cei mai mulţi contribuabili în vederea redirecţionării a 2% din impozit în 2015, conform datelor ANAF, prezentate într-un comunicat transmis marţi de Ministerul...
Autism: Excesul de conexiuni nervoase ar putea fi tratat Autismul ar fi rezultatul unui exces de sinapse - conexiunile nervoase din creier -, arată un studiu apărut în cea mai recentă ediţie a revistei Neuron şi care ar putea duce la obţinerea unui tratament al acestui sindrom complex ale cărui cauze rămân necunoscute. Excesul legăturilor între neuroni s-ar...
Autism: Vârsta mamei este un factor de risc clar Mamele care nasc la peste 35 de ani prezintă un risc mai mare să aducă pe lume copii autişti. Această probabilitate este sensibil crescută faţă de femeile mai tinere, mai ales faţă de cele de sub 20 de ani, la care riscul este cel mai scăzut, scrie passionsante.be.
Bistriţa-Năsăud: Asociaţia Autism Europa arată că legislaţia în domeniu nu a e pusă în practică la cinci ani de la adoptare Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului a fost marcată joi şi la Bistriţa printr-un spectacol de dans, muzică şi pictură, iar în cursul serii Biserica Evanghelică din centrul istoric al oraşului şi clădirea Palatului Administrativ vor fi iluminate în albastru.
Autismul, risc mai mare decât se estimase într-o familie deja afectată Riscul ca un copil să sufere de autism este mai mare decât se credea până acum când unul dintre părinţi sau mai mulţi dintre fraţii sau surorile mai mari sunt deja afectaţi de acest sindrom complex, potrivit unei noi estimări, publicată luni în SUA şi citată de AFP.
Maramureş: Asociaţia Autism Baia Mare a demarat o campanie publică pentru strângerea de fonduri Asociaţia Autism Baia Mare a declanşat o campanie publică pentru strângerea de fonduri prin SMS, care se desfăşoară în perioada 15 iulie - 15 octombrie în vederea asigurării continuării activităţii terapeutice cu cei 60 de copii aflaţi în programul de recuperare derulat de acest ONG.