Cele mai citite
 


Un vaccin canadian împotriva gripei A, autorizat în SUA
joi, 19 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile americane au anunţat marţi că au autorizat lansarea pe piaţă a unui vaccin canadian împotriva virusului H1N1 - informează AFP.
Acest vaccin, produs de întreprinderea ID Biomedical, este al cincilea a cărui comercializare a fost autorizată de administraţia americană însărcinată cu securitatea alimentelor şi a medicamentelor (FDA) în SUA, unde ampla campanie vizând vaccinarea a zeci de milioane de americani s-a lovit de o penurie de vaccinuri.

Mai puţin de jumătate din cele 160 de milioane de doze de vaccin care ar fi trebuit să fie disponibile înainte de sfârşitul lunii octombrie, potrivit autorităţilor sanitare, au fost efectiv livrate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.
SUA: Gripa A/H1N1/ va fi deja în recul când vor exista suficiente doze de vaccin /CDC/ Numărul de infectări cu virusul gripal H1N1 din Statele Unite ale Americii se va fi diminuat deja până când vor fi în sfârşit destule doze de vaccin disponibile, a declarat miercuri un înalt oficial din domeniul sănătăţii publice, citat de AFP.
Gripa H1N1: Portugalia a anulat două milioane de doze de vaccin Ministerul portughez al Sănătăţii a anunţat miercuri că a anulat comanda pentru două milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 din cele şase milioane comandate, informează AFP.
800.000 de doze de vaccin Sanofi Pasteur pentru copii şi sugari împotriva gripei A, retrase în SUA Autorităţile sanitare americani au decis marţi să retragă 800.000 de doze de vaccin Sanofi Pasteur cu care urmau să fie imunizaţi împotriva gripei H1N1 sugari şi copii, după ce s-a descoperit că vaccinul şi-a pierdut uşor din eficienţă, relatează AFP.
OMS recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1, în timp ce numărul ţărilor afectate de gripa pandemică este în creştere, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Fadela Chaib, transmite AFP.
Franţa reziliază comenzile pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva H1N1 Paris, 5 ian /Agerpres/ - Guvernul francez a reziliat comenzi pentru 50 de milioane de doze de vaccin împotriva virusului gripal H1N1, a anunţat luni seara ministrul francez al sănătăţii Roselyne Bachelot pe postul de televiziune TF1, transmite marţi AFP.