Cele mai citite
 


Ungaria declară stare de epidemie gripală
joi, 19 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare din Ungaria au declarat miercuri stare de epidemie la nivel naţional, după ce numărul pacienţilor cu simptome de gripă a ajuns la 22.000 în cea de-a 46-a săptămână de monitorizare a virusurilor gripale, transmite MTI.
În ultima săptămână, numărul pacienţilor care au acuzat simptome gripale a crescut cu 30 de procente. Incidenţa cea mai mare a cazurilor se înregistrează în comitatul Pest, din centrul ţării, a precizat Agnes Csohan, de la Centrul epidemiologic naţional.

În Ungaria, starea de epidemie este declarată după atingerea pragului de 20.000 de îmbolnăviri.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: Pregătiri pentru o eventuală creştere a numărului de îmbolnăviri de gripă, în contextul epidemiei din Ungaria Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita face pregătiri pentru a putea diagnostica la Miercurea Ciuc eventuale cazuri de gripă, în contexul în care în Ungaria a fost declarată epidemie de gripă iar numărul persoanelor din această ţară care vizitează zona sau a harghitenilor care merg în Ungaria este...
Şefa DSP Harghita: Am reuşit, deocamdată, să evităm epidemia de gripă din Ungaria Miercurea Ciuc, 5 mar /Agerpres/- Şefa Direcţiei de sănătate publică Harghita (DSP), Gyongyi Tar, a declarat că, deocamdată, epidemia de gripă din Ungaria nu a ajuns în judeţ, numărul cazurilor de viroze şi pneumonii scăzând semnificativ.
Argeş: Şase pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu gripă sezonieră au murit Şase dintre cei şapte pacienţi internaţi în ultimele două săptămâni la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti cu simptome de gripă sezonieră au murit, au anunţat miercuri reprezentanţii unităţii medicale.
Epidemia de gripă a provocat în Ucraina 246 de decese şi 8,9% din populaţie a fost infectată Kiev, 9 feb /Agerpres/- Epidemia de gripă a provocat până în prezent în Ucraina 246 de decese, a anunţat marţi Ministerul ucrainean al Sănătăţii, citat de agenţia EFE.
Ucraina - Epidemie de gripă cauzată de virusul A/H1N1 Autorităţile ucrainene au anunţat apariţia unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, fiind închise instituţiile de învăţământ în mai multe centre urbane, inclusiv la Kiev, informează Ministerul Afacerilor Externe într-o atenţionare de călătorie transmisă luni AGERPRES.
MAE: Ucraina - Epidemie de gripă cauzată de virusul A/H1N1 Autorităţile ucrainene au anunţat apariţia unei epidemii de gripă cauzate de virusul A/H1N1, fiind închise instituţiile de învăţământ în mai multe centre urbane, inclusiv la Kiev, informează Ministerul Afacerilor Externe într-o atenţionare de călătorie transmisă luni AGERPRES.