Cele mai citite
 


Niciun deces din cauza gripei cu virus nou pe teritoriul României
joi, 19 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii prof.dr. Adrian Streinu Cercel a declarat, miercuri, că pe teritoriul României nu s-a înregistrat niciun deces provocat de gripa cu virsul A/H1N1.
Nici pacientul de la Botoşani şi nici fetiţa de doi ani asupra cărora plana suspiciunea că ar fi murit din cauza infecţiei cu virus A/H1N1 nu s-a confirmat.

Bărbatul suferea de bronhopneumonie, pleurezie şi nici la fetiţa de doi nu s-a confirmat infecţia cu virusul nou.

El a menţionat că se acordă atenţie cazurilor severe, precizând că în prezent sunt 6 - persoane cu vârste între 26 şi 40 de ani - dintre care cinci cazuri sunt şi cu afecţiuni asociate - tensiune, diabet, penumonii. Cel mai grav este la persoana cu vârsta de 26 de ani, a precizat prof.dr. Adrian Streinu Cercel.

În ceea ce priveşte vaccinul pentru gripa nouă, acesta va fi repartizat în 26 noiembrie cu maşini ale Jandarmeriei, pentru că acestea sunt echipate corespunzător pentru a transporta vaccinul la o temperatură de 2-8 grade. El va fi repartizat direcţiilor de sănătate publică, iar locurile de depozitare vor fi păzite de jandarmi, pentru că vaccinul este foarte scump şi trebuie evitată situaţia în care acesta ar putea ajunge în alte locuri, a precizat secretarul de stat Streinu Cercel.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
MS: 105 cazuri de gripă nouă confirmate în ultimele 24 de ore Bucureşti, 20 nov /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii anunţă că în ultimele 24 de ore au mai fost confirmate încă 105 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1.
Persoană decedată, suspectată de infectare cu gripă nouă neconfirmată de Ministerul Sănătăţii Un bărbat de 47 de ani din comuna Suliţa judeţul Botoşani a murit, marţi dimineaţă, la domiciliul său, iar autorităţile iau în calcul varianta ca acesta să fi fost bolnav de gripă cu virus A/H1N1.
MS: Alte 81 cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi un nou deces Ministerul Sănătăţii a anunţat, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă 81 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic.
Alte 56 de cazuri de gripă nouă şi trei decese înregistrate în România Încă 56 de cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi trei decese au fost confirmate în ultimele 24 de ore, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: Un deces şi alte 45 de cazuri de gripă nouă Bucureşti, 20 ian /Agerpres/ - Un deces la o persoană cu boli cronice şi 45 de noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii (MS), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.