Cele mai citite
 


Astmul
luni, 19 noiembrie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Articole medicale, Plamanii
 

Multe persoane cred ca astmul este mai curand o boala a copilariei, si nu o problema deosebita a adultilor. Statisticile medicale arata ca intr-adevar copiii au o pondere mai mare decat adultii in randul persoanelor tratate de astm.

Astmul este rareori destul de grav pentru a necesita spitalizarea. El poate prezenta doar simple simptome ocazionale si de scurta durata, ca gafaitul, tusea sau respiratia suieratoare. Dar numai daca astmul nu este bine stapanit el interfera subtil cu activitatea normala si poate scapa de sub control.


Astmul apare cand principalele canale (bronsiole) prin care aerul traverseaza plamanii sunt inflamate si excesiv de sensibile la „declansatori". in timpul crizelor, plamanii produc o cantitate suplimentara de mucus, iar peretii bronsiolelor se ingusteaza, ingreunand respiratia.

inca nu s-a ajuns la o vindecare reala a astmului, dar aproape orice bolnav isi poate reduce simtitor simptomele si chiar elimina.
Daca folositi in mod adecvat medicamente recomandate de medic, veti reusi sa reduceti dozele si/sau frecventa administrarii lor cu peste 50 la suta De asemenea, este necesar sa introduceti anumite modificari in stilul de viata.
 

 

Notare
Comentarii
de flory
sunt o nepotica de 2 ani su jumatate si a doua a doua oara a facut bronsita azmatiforma i s-a admninistratin spital antibiotice si inhalatii este fffsensibila daca este tratament pentru aceasta boala sau daca vaccinul este benefic?
va rog un medic un sfat pentu fetita noastra va multumesc sa nu mai sufere fetita noastra

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În România există două milioane de pacienţi cu astm şi bronşită cronică În România există două milioane de pacienţi diagnosticaţi cu astm şi bronşită cronică, dar această cifră este departe de a reprezenta o numărătoare finală, din cauza numeroaselor cazuri nediagnosticate, a declarat, luni, prof. dr. Paul Stoicescu, de la Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' din...
Astmul poate fi controlat! Astmul este o boală cronică de plămâni, caracterizată prin probleme recurente de respiraţie şi prin simptome ca lipsa de aer, respiraţie şuierătoare, senzaţie de apăsare în piept şi tuse. Afecţiunea nu poate fi vindecată, dar cei diagnosticati cu astm pot duce o viaţă normală, activă, dacă respectă...
Teste gratuite pentru astm, până la sfârşitul anului, în 150 de spitale şi policlinici de specialitate Societatea Română de Pneumologie organizează testări gratuite pentru depistarea astmului, în cadrul campaniei 'Astmul poate fi controlat!', se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri.
Testări gratuite cu prilejul Zilei Mondiale a Astmului Societatea Română de Pneumologie(SRP), cu sprijinul AstraZeneca şi GlaxoSmithKline, organizează în perioada 7-18 mai, în cabinetele medicale de specialitate din toată ţara, testări gratuite pentru depistarea astmului, sub mesajul: 'Tu poţi avea astm. Astmul nu te are pe tine! Astmul poate fi controlat...
Astmul Bronsic Cele mai caracteristice simptome sunt: crizele de sufocare, crizele de tuse insotite de eliminarea de sputa muco-gelatinoasa, greutate in respiratie, senzatie de apasare toracica, respiratie suieratoare.
Centru pentru tratarea copiilor şi adolescenţilor cu astm Bucureşti, 24 iunie /Agerpres/ - Copiii şi adolescenţii afectaţi de astm bronşic pot primi, începând din această săptămână, consultaţii de specialitate, investigaţii şi consiliere emoţională la Centrul Mialga Med.