Cele mai citite
 


Senatul american îşi prezintă propria versiune de reformă a sistemului de sănătate
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Majoritatea democrată din Senatul american a dezvăluit miercuri un proiect de lege cu privire la reforma sistemului de sănătate menită să ofere o asigurare militară pentru peste 30 de milioane de americani care actualmente duc lipsă de aşa ceva, relatează AFP şi Reuters.
Biroul pentru Bugetul Congresului /CBO/ estimează costul proiectului de lege la 849 de miliarde de dolari pe o perioadă de 10 ani, adică sub plafonul de 900 de miliarde fixat de preşedintele Barack Obama, potrivit unei surse apropiate de liderii democraţi din Senat.

Printre altele, adoptarea acestei legi ar putea permite o reducere a deficitului bugetar american cu 127 de miliarde de dolari în aceeaşi perioadă, conform aceleiaşi surse.

Şeful majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, speră să poată organizeze începând de sâmbătă un vot de procedură destinat lansării dezbaterilor, un test important pentru a evalua sprijinul proiectului în Senat, unde adoptarea sa are nevoie de 60 de voturi.

'Am parcurs cale lungă până aici, iar în această seară am început ultima etapă', a spus Reid referitor la proiectul de lege ce constituie una dintre priorităţile preşedintelui Barack Obama. 'Linia de sosire este cu adevărat la orizont', a subliniat Harry Reid.

Pe de altă parte, republicanii par hotărâţi să se opună proiectului, în condiţiile în care liderul minorităţii republicane din camera superioară, Mitch McConnell, a denunţat 'o nouă experienţă ce costă mii de miliarde' de dolari, apreciind totodată că 'americanii ştiu că nu acesta este scopul unei reforme'.

Camera Reprezentanţilor a adoptat la 7 noiembrie cu o scurtă majoritate /220 de voturi contra 215/ propria sa versiune a reformei sistemului de sănătate. Cele două texte vor trebui ulterior să ajungă la un numitor comun şi în cele din urmă legea să fie promulgată de preşedinte.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA: o reformă istorică a asigurărilor medicale adoptată în Congres Camera Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat duminică un proiect de lege a reformei sistemului de asigurări medicale, oferind o victorie legislativă majoră preşedintelui Barack Obama care urmează să promulge textul rapid.
Senat: Proiect de modificare a cadrului juridic pentru managementul calităţii serviciilor medicale Senatorii au aprobat marţi un proiect de lege pentru adoptarea unei ordonanţe care modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care se propune ca, în cazul în care un spital nu este acreditat, el să nu fie desfiinţat, ci să nu mai poată oferi servicii medicale...
Obama propune un proiect de reformă medicală de 1.000 de miliarde de dolari Preşedintele Barack Obama a înaintat un plan de servicii medicale în valoare de aproape o mie de miliarde de dolari, întins pe o perioadă de 10 ani, plan ce ar da guvernului american posibilitatea de a descuraja creşterile excesive ale preţurilor la asigurările integrale private de sănătate, care i-au...
Senatul american dezbate amendamentele la reforma asigurărilor în caz de boală Senatul american a început - marţi - dezbaterile asupra ultimei părţi a reformei asigurărilor în caz de boală, la puţin timp după ce preşedintele Barack Obama promulgase textul care trebuie să extindă acoperirea sănătăţii pentru încă 32 de milioane de americani care nu o aveau, informează AFP.
Modificările la legea privind reforma sistemului american de sănătate, aprobate şi de Camera Reprezentanţilor Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a semnat vineri în mod oficial şi a trimis spre promulgare preşedintelui Barack Obama ultimele modificări la legea revizuită privind reforma sistemului de sănătate, relatează Reuters.
INTERVIU Ponta: Am învăţat destule din trecut, ca să nu pierdem a treia oară prezidenţialele Premierul Victor Ponta vorbeşte, într-un interviu acordat luni AGERPRES, despre impactul reducerii CAS şi poziţia clasei politice faţă de această măsură, despre creşterile de pensii şi salarii din 2015, dar şi despre desemnarea comisarului european din partea României.