Cele mai citite
 


Sălaj: Angajaţii Spitalul Judeţean vor lucra şi în zilele libere neplătite
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Personalul medical din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sălaj, cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj, va lucra şi în zilele libere neplătite, în aşa fel încât pacienţii să nu aibă de suferit.
'În urma aplicării Legii 329, în ceea ce priveşte raţionalizarea cheltuielilor publice, lege care se aplică şi la spitale, deşi este absurd, noi am analizat şi, pentru că am primit foarte târziu instrucţiunile de la minister, ne-am gândit să dăm trei zile libere în noiembrie şi patru în decembrie. În acest scop, noi am avut o discuţie cu şefii de secţie şi cu sindicatele, am făcut apel la înţelegerea medicilor şi personalului, să vină la servicu, să acopere turele de zi şi de noapte şi să îşi ia zilele libere atunci când vor putea. Asigurăm pacienţii că nu vom închide secţiile şi spitalul şi că pesonalul medical va sta atât cât va trebui, urmând să-şi ia liber în 2010, în 2011 sau atunci când se va pute a', a precizat Ioan Mureşan, managerul spitalului.
Măsura a fost luată în condiţiile în care spitalul are un deficit de circa 30 de medici specialişti şi 60 de asistente.
Pe de altă parte, Mureşan a subliniat faptul că în cadrul unităţii pe care o conduce există 19 pensionari, dintre care cinci sunt medici specialişti a căror plecare ar pune într-o situaţie foarte dificilă spitalul.
Managerul şi-a exprimat însă speranţa că respectivii medici pensionari vor alege să lucreze în continuare, în defavoarea pensiei, deoarece veniturile cumulate din salariul şi serviciul de gardă sunt puţin mai mari decât pensia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Medicii pensionari optează pentru salariu Personalul medical din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău ce primea, pe lângă veniturile salariale, o pensie mai mare de 1.680 de lei, a ales să lucreze în continuare în cadrul unităţii spitaliceşti, renunţând momentan la pensie.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
Sălaj:Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, nominalizat pentru premiile unei societăţi de prevenirea a infecţiilor din Anglia Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost nominalizată la categoria "Practicianul anului în prevenirea şi controlul infecţiilor", în cadrul premiilor anului 2016, acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie.
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău Un sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, realizat în urma unei investiţii de peste 700.000 lei a unei companii locale, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, a fost inaugurat miercuri, în prezenţa oficialităţilor locale şi a a finanţatorilor
Sălaj: Toţi răniţii în accidentul în care a fost implicat un microbuz de persoane sunt stabili hemodinamic şi respirator Toţi cei 16 răniţi după coliziunea dintre un microbuz de transport persoane şi o utilitară, ce a avut loc marţi, pe DN1H, la ieşirea din localitatea Vârşolt, sunt stabili hemodinamic şi respirator, unul dintre ei fiind supus unei intervenţii chirurgicale, iar altul fiind transferat la Clinica de Chirurgie...