Cele mai citite
 


Mureş: Farmaciile nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul pentru segmentul 'Medicamente cu şi fără contribuţie personală - reţete unice şi medicamente eliberate pentru pensionarii cu venituri până la 700 RON' se va epuiza în data de 20 noiembrie, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Colegiul Farmaciştilor Mureş.
'Ne aflăm în situaţia neplăcută de a vă informa că bugetul primit de CJAS Mureş de la CNAS, cu suplimentarea primită în 19 noiembrie, ora 11.50, în valoare de 6 miliarde de lei vechi, având un consum mediu pe zi de 4 miliarde de lei, se va epuiza în data de 20 noiembrie 2009. (...) Având în vedere art. 15 din Contractul Cadru - privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2009, potrivit căruia furnizorii (farmaciile) primesc contravaloarea serviciilor farmaceutice în limita fondului Caselor de Asigurări stabilit de CNAS, iar acest fond fiind epuizat nu vă mai putem elibera reţete pe acest segment de contract până în momentul în care aceste fonduri vor fi suplimentate', au anunţat farmaciştii.

Colegiul Farmaciştilor a precizat că se vor face în continuare demersuri din partea CJAS Mureş către CNAS pentru o nouă suplimentare a acestui fond şi că în momentul primirii unor sume de bani se va relua eliberarea de reţete.

'Totodată vă comunicăm că farmaciile eliberează reţete pe următoarele programe naţionale: oncologie, diabet zaharat, epidermoliză buloasă, mucoviscidoză, boli neurologie degenerative şi tratamentul stării prosttransplant, precum şi medicamente eliberate pe reţete aprobate de comisiile de experţi ale CNAS, conform HG 720/2008', mai precizează Colegiul Farmaciştilor.

În document se mai arată că prescripţiile eliberate pe acest segment de reţete vor fi achitate de CNAS farmaciilor în anul 2010, că farmaciilor în acest an nu li se va deconta contravaloarea reţetelor eliberate din 1 iulie 2009 şi că situaţia financiară a acestora este dificilă.

'În ciuda tuturor acestor dificultăţi, farmaciile vor elibera pacienţilor prescripţiile numai în limita bugetului repartizat de CNAS Casei Judeţene de asigurări de Sănătate Mureş', au conchis oficialii Colegiului Farmaciştilor Mureş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Neamţ: Farmaciile nu mai eliberează medicamente gratuite Niciuna dintre cele 100 de farmacii aflate în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate după ce fondurile şi sumele suplimentare au fost epuizate.