Cele mai citite
 


Cristian Irimie (MS) : Legea trebuie respectată şi de angajaţii din sistemul sanitar
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Cristian Irimie a declarat, joi, în urma întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele CNAS, Irinel Popescu şi cu reprezentanţii SANITAS, că şi angajaţii din sistemul sanitar trebuie să respecte legea.
El a afirmat că acest lucru nu înseamnă intrarea în concediu fără plată a angajaţilor, ci ca managerii să găsească soluţii astfel încât să fie reduse cheltuielile cu 15,5%, cu atât mai mult cu cât aceşti bani economisiţi vor reveni unităţilor sanitare.

Cristian Irimie a adăugat că Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea de fonduri pentru sănătate cu 8 milioane de lei, pentru completarea drepturilor salariale date prin lege personalului sanitar, de care vor beneficia 8.000 de angajaţi din 55 unităţi sanitare direct subordonate MS - este vorba de 42 de DSP-uri, angajaţi ai Institutelor de sănătate publică, transplant, transfuzii.

Pe de altă parte, ministrul interimar al sănătăţii, Adriean Videanu a declarat, joi, că ''în sectorul sanitar, cel puţin în anumite zone, va fi imposibil să se rezolve problema (celor patru zile de concediu fără plată) şi din cauza gripei porcine''.

Dr.Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Capitalei, a declarat pentru AGERPRES că în sistemul de urgenţă nu se pot da zile libere sau reduce programul dimpotrivă, sunt necesare suplimentări. Ea a precizat că a luat măsura reducerii salariilor brute cu 15,5% pentru a respecta legea.

În plus, aceasta a explicat că ''oricum, acordarea celor patru zile de concediu fără plată nu ar fi fost de ajuns pentru a ajunge la procentul cerut de 15,5%, ar fi trebuit să se reducă şi alte sporuri''.

'Pentru ambulanţă, în această perioadă este foarte dificil, având în vedere pandemia de gripă, venirea sărbătorilor când ambulanţa trebuie să asigure asistenţa de urgenţă' a subliniat managerul.

În ultimele 24 de ore, numărul solicităpilor la ambulanţă au ajuns la 1.000.

Şi pentru SMURD au fost găsite soluţii de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, suplimentând cu personal calificat din alte zone, a spus la rândul său dr. Bogdan Opriţa, şeful SMURD Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Dezbatere publică privind sistemul sanitar de urgenţă În cadrul dezbaterii publice organizată de Ministerul Sănătăţii privind autorizare a furnizorilor privaţi de servicii de asistenţă medicală de urgenţă prespitalicească şi de transport medical asistat şi transport sanitar neasistat, a serviciilor de ambulanţă judeţene şi a municipiului Bucureşti şi a...
Dr. Grasu: Măsura Guvernului, aşteptată de serviciile de urgenţă; astfel se asigură asistenţa de urgenţă în flux continuu Dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă al Capitalei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că actul normativ adoptat de Guvern care prevede posibilitatea ca asistenţii medicali, ambulanţierii şi dispecerii din cadrul serviciilor de ambulanţă să execute gărzi retribuite, în limita prevederilor...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.