Cele mai citite
 


Harghita: Cinci noi cazuri de gripă nouă
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cinci noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate în Harghita, numărul îmbolnăvirilor înregistrate ajungând la 29.
Şeful Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Cornelia Miron, a declarat pentru AGERPRES că este vorba de o elevă şi un profesor de la şcoala generală 'Nagy Imre', din Miercurea Ciuc, un elev de la Liceul 'Szekely Karoly' din Miercurea Ciuc, un bărbat din Miercurea Ciuc şi un altul din comuna Cârţa.

Autorităţile sanitare şi cele din învăţământul harghitean au decis suspendarea totală, pentru şapte zile, a cursurilor la şcoala generală 'Nagy Imre', atât din cauza celor două cazuri de infectare cu AH1N1, cât şi a numărului mare de elevi bolnavi de viroze.

Directorul Şcolii Generale 'Nagy Imre', Teglas Alexandru, a declarat că joi, din cei 965 de elevi ai instituţiei au absentat 115, aceştia prezentând diverse forme de viroză.

'Am luat decizia cea mai bună pentru elevi. În zilele următoare se va face dezinfecţia, iar copiii vor fi supravegheaţi de părinţi şi medicii de familie', a spus Teglas Alexandru. De asemenea, se suspendă cursurile şi la o clasă din Liceul 'Szekely Karoly'.

Din cele 29 de cazuri înregistrate până acum în Harghita, 28 au fost la Miercurea Ciuc, iar unul în comuna Cârţa fiind pentru prima dată când este confirmată o îmbolnăvire şi în altă localitate din judeţ.

Starea bolnavilor este bună, ei primind tratament antiviral fie în spital, fie acasă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Şapte noi cazuri de gripă AH1N1 Şapte noi cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate, vineri, în judeţul Buzău, din cele 46 de suspiciuni existente.
Harghita: Două noi cazuri de gripă nouă, la Miercurea Ciuc Două eleve din Miercurea Ciuc au fost diagnosticate cu gripă nouă, numărul cazurilor de îmbolnăvire din Harghita ajungând la opt.
Alba: Cinci noi cazuri de gripă nouă confirmate Un copil de doi ani şi un altul de cinci, precum şi trei adulţi, din Alba Iulia, au fost diagnosticaţi, joi, cu gripă nouă, numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 ajungând astfel în judeţul Alba la 50, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.
MS: Două decese şi 75 de noi cazuri de gripă AH1N1, în ultimele 24 de ore Două decese şi 75 de noi cazuri de gripa AH1N1 s-au confirmat în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.
Buzău: 14 noi cazuri de gripă nouă 14 noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate duminică în judeţul Buzău, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând în acest judeţ la 97, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.
Buzău: Şapte noi cazuri de gripă cu AH1N1 Şapte din cele 26 de noi cazuri de gripă cu virus pandemic confirmate în ultimele 24 de ore la nivel naţional sunt din judeţul Buzău.