Cele mai citite
 


SANITAS respinge aplicarea Legii 329/2009
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele SANITAS, Marius Petcu, a declarat joi pentru AGERPRES că sindicatele resping aplicarea prevederilor legii privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, cu atât mai mult cu cât sindicaliştii au făcut sacrificii pentru sistem.
Acesta a amintit că le-au fost luate mai multe drepturi între care prima de stabilitate care reprezintă o economie 30%, deci mai mult de 15,5%.

'Am cerut reprezentanţilor noştri în teritoriu să nu angajeze prin nicio înţelegere scrisă negocieri între manager şi salariaţi privind aplicarea acestui act normativ. Vom face liste cu salariaţii care doresc să acţioneze în instanţă şi să fie reprezentanţi de SANITAS pentru recuperarea drepturilor, pentru încălcarea Codului Muncii. Tot ce înseamnă diminuarea cu 15,5% salariaţii doresc să fie recuperat în primul trimestru al anului viitor prin tichete cadou. În privinţa protestelor, am lăsat fiecărei organizaţii sindicale libertatea de a le organiza şi ne aşteptăm la multe proteste. Nu vom lăsa populaţia fără asistenţă medicală în această perioadă de pandemie, mai ales că pentru lunile noiembrie şi decembrie se aşteaptă o creş tere a cazurilor cu gripă cu virus AH1N1', a subliniat Marius Petcu.

Potrivit Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, spitalele şi unităţile sanitare din sistemul sanitar, indiferent de modul de finanţare, au obligaţia de a diminua cheltuielile de personal cu 15,5% lunar, până la sfârşitul anului.

Modul de aplicare a legii se va stabili la nivelul fiecărei unităţi sanitare, cu acordul salariatului, după consultarea organizaţiilor sindicale. Angajatul poate opta fie pentru reducerea programului zilnic de lucru, în aşa fel încât să nu depăşească 32 de ore libere lunar, fie pentru acordarea a câte patru zile libere, în lunile noiembrie şi decembrie. De asemenea, se poate opta şi pentru o măsură care să combine cele două alternative.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Sindicaliştii de la Sanitas ameninţă cu proteste de stradă după 15 septembrie Membrii Federaţiei Sanitas din România afirmă că vor ieşi în stradă după 15 septembrie, dacă, până la această dată, autorităţile nu vor lua măsuri pentru soluţionarea listei de revendicări sindicale, potrivit unui comunicat al sindicaliştilor, remis, marţi, AGERPRES.
Sindicaliştii din cadrul Federaţiei SANITAS Iaşi protestează în perioada 26 aprilie-18 mai Sindicatul SANITAS din judeţul Iaşi, alături de celelalte organizaţii SANITAS componente ale Federaţiei SANITAS România, participă în perioada 26 aprilie-18 mai a.c. la un program de proteste determinate de nemulţumirile tot mai mari existente în rândul salariaţilor din sistemul sanitar şi al celor din...
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.
Proteste ale sindicaliştilor şi pensionarilor în judeţe Proteste organizate de sindicate au avut loc vineri în ţară, manifestanţii scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale.