Cele mai citite
 


Hunedoara: Cursuri suspendate la un liceu din Deva, din cauza gripei noi
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Orele de curs de la Liceul 'Grigore Moisil' din Deva au fost suspendate, joi, după ce un elev de 17 ani, din clasa a XI-a, a fost diagnosticat cu gripă nouă, starea de sănătate a bolnavului fiind însă bună.
'Elevul de 17 ani este din satul Tătărăşti, comuna Ilia. Băiatul a fost izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună', a declarat, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În urma apariţiei acestui caz de îmbolnăvire cu gripă nouă, colegii de clasă ai elevului vor rămâne acasă până pe 25 noiembrie.

Ceilalţi elevi vor reveni la cursuri, vineri, până atunci urmând să se încheie dezinfecţia totală a unităţii de învăţământ.

'Sala de clasă va rămâne închisă până pe 25 noiembrie. Nu vor veni la cursuri, până pe 25 noiembrie, colegii elevului bolnav şi o clasă de seral, care susţinea orele după-amiază în aceeaşi sală', a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru.

Toţi elevii Liceului 'Grigore Moisil' au fost instruiţi asupra modului de prevenire a îmbolnăvirilor şi li s-a recomandat ca la apariţia celor mai mici semne de răceală să se prezinte la medic.

Ancheta epidemiologică efectuată de către inspectorii DSP Hunedoara a concluzionat că adolescentul a intrat în contact cu fratele său, care fusese şi el bolnav de gripă nouă, tânărul urmând cursurile Liceului Militar din Sibiu.

Până în prezent, şase persoane din judeţul Hunedoara au fost diagnosticate cu gripă nouă, formele bolii fiind uşoare. De altfel, cinci dintre bolnavi s-au vindecat şi au putut să-şi reia activităţile obişnuite.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Cursuri suspendate după confirmarea unui caz de gripă nouă Cursurile unei clase de la Şcoala generală numărul 7, din Petroşani, au fost suspendate, joi, pentru 24 de ore, după ce un copil de 9 ani s-a îmbolnăvit de gripă nouă, iar diagnosticul a fost confirmat prin analize de laborator.
Constanţa: Cursuri suspendate la un liceu, după confirmarea unui caz de gripă nouă Alte trei cazuri de gripă nouă au fost confirmate în judeţul Constanţa în ultimele 24 de ore, unul dintre ele la o elevă, numărul total al bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 30.
Dolj: Cursuri suspendate în 10 şcoli şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie În judeţul Dolj, din cauza cazurile de gripă nouă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj a dispus suspendarea cursurilor la 10 clase de şcoală generală şi liceu din tot atâtea unităţi de învăţământ, precum şi la două grupe de studenţi ale Universităţii de Medicină şi Farmacie.
Hunedoara: Opt persoane vindecate de gripă nouă Opt persoane din judeţul Hunedoara, care au fost diagnosticate cu gripă nouă, s-au vindecat de această boală, fără să mai fie confirmate ale cazuri noi în ultimele 24 de ore, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, dr. Cecilia Birău...
Hunedoara: Două noi cazuri de suspiciune de gripă nouă Un adolescent de 14 ani din Brad şi un bărbat de 32 de ani din satul hunedorean Peşteana, de lângă Haţeg, au fost internaţi, marţi, în spitalele din Deva, respectiv Vulcan, după ce medicii au apreciat că bolnavii ar putea avea gripă nouă.
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.