Cele mai citite
 


OMS: Cazurile de deces nu au legătură cu vaccinarea împotriva virusului gripei A/H1N1
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr mic de oameni au murit după ce au fost vaccinaţi împotriva virusului gripei A/H1N1, însă cercetările au arătat că aceste decese nu au fost cauzate de vaccinuri, a declarat, joi, un înalt oficial din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, transmit Reuters şi Efe.
'Niciun element nou legat de siguranţa vaccinării nu a fost identificat, din informaţiile primite până la această oră. Datele pe care le deţinem până în prezent confirmă din nou faptul că vaccinul împotriva gripei pandemice este la fel de sigur ca acela destinat prevenirii gripei sezoniere', a spus expertul OMS în vaccinuri, Marie-Paule Kieny, în cadrul unei teleconferinţe.

Guvernele ţărilor lumii au raportat că au fost administrate 65 de milioane de vaccinuri împotriva H1N1, cunoscut şi sub numele de virusul gripei porcine, însă numărul real al dozelor este probabil mai mare, a precizat Marie-Paule Kieny.

Pe de altă parte, reprezentanta OMS a subliniat că imunizarea copiilor împotriva gripei A este o procedură la fel de sigură ca la alte grupe de vârstă, admiţând însă faptul că includerea minorilor în categoria grupelor prioritare pentru primirea vaccinului va depinde strict de situaţia existentă în fiecare ţară.

'Ne preocupă faptul că anumite grupuri de populaţie nu îşi manifestă dorinţa de a fi vaccinate, dar sperăm că, având confirmarea securităţii vaccinului, vor dispărea şi temerile pe care oamenii le-ar putea avea', a încheiat expertul OMS.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Gripa nouă rămâne o provocare pentru 2010 Bucureşti, 1 ian /Agerpres/ - Virusul gripal A/H1N1, depistat prima dată în Mexic, în luna martie, a provocat în lume, în 2009, peste 12.220 de decese, în România din cele 5.680 persoane confirmate cu gripă nouă, 58 au murit.
OMS recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1 Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ recomandă în continuare vaccinarea împotriva gripei H1N1, în timp ce numărul ţărilor afectate de gripa pandemică este în creştere, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a organizaţiei, Fadela Chaib, transmite AFP.
OMS: peste 11.500 decese de gripă A(H1N1) în lume Bilanţul mondial al deceselor legate de gripa pandemică A(H1N1) a ajuns la 11.516 la data de 18 decembrie, faţă de 10.582 în săptămâna anterioră, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un comunicat preluat joi de agenţia rusă RIA Novosti.
'Miliarde de doze' lipsă pentru vaccinarea împotriva virusului H1N1 (OMS) 'Miliarde de doze' de vaccin pentru protejarea populaţiei din ţările sărace împotriva virusului H1N1 nu vor putea fi achiziţionate, a declarat luni directorul general al OMS, dr. Margaret Chan, aflat în vizită la Havana, relatează AFP.
GSK donează 50 milioane de vaccinuri împotriva gripei H1N1 pentru ţările sărace Laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat marţi că va dona 50 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru programe de imunizare în unele din ţările cele mai sărace din lume, transmite AFP.