Cele mai citite
 


Constanţa: Peste patru mii de cazuri de viroze şi pneumonie
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
13 cazuri de suspiciune de gripă, aproape 3.300 de persoane cu viroze respiratorii şi 872 cu pneumonie s-au înregistrat, în ultimele şapte zile, în judeţul Constanţa.
Conducerea Casei Judeţene de Sănătate Publică (CJSP) Constanţa a informat, joi, că numărul bolnavilor cu viroze este mai mic cu 4%, comparativ cu cel înregistrat săptămâna anterioară, iar 58 dintre aceştia sunt spitalizaţi.

Îngrijiri medicale într-o unitate spitalicească se acordă la 77 de pacienţi cu pneumonie şi la patru persoane ce sunt suspectate că au gripă.

Începând de joi, se repartizează medicilor de familie prima tranşă de 40.850 de doze de vaccin antigripal achiziţionat de DJSP de la Institutul Cantacuzino, urmând să înceapă vaccinarea gratuită a populaţiei.

În judeţul Constanţa, aproape 160.000 de persoane trebuie să beneficieze de vaccinul antigripal gratuit, printre care bolnavii cronici şi vârstnicii, copiii instituţionalizaţi, cadrele medicale, salariaţii din instituţiile de ocrotire a persoanelor, cei ce acordă asistenţă şi îngrijiri persoanelor supuse la risc înalt de îmbolnăvire, precum şi membrii familiilor acestora.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: O primă tranşă din dozele de vaccin antigripal necesare, repartizată în judeţ Prima tranşă de vaccin antigripal, de aproape 26.000 de doze, este repartizată medicilor din judeţul Constanţa prin programul naţional de vaccinare gratuită începând cu ziua în curs, în condiţiile în care necesarul este de circa 140.000 de doze, iar numărul constănţenilor înregistraţi cu pneumonie şi...
Dolj: DSP a primit 16.500 doze de vaccin antigripal Craiova, 5 dec /Agerpres/ - La nivelul judeţului Dolj au fost distribuite, într-o primă tranşă, 16.500 de doze de vaccin antigripal, a anunţat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj, dr. Ştefan Popescu.
MS: 500.000 de doze de vaccin antigripal în sezonul 2015-2016; aproximativ 80.000 de persoane vaccinate de la demararea campaniei Aproximativ 80.000 de persoane au fost vaccinate în primele două săptămâni de la demararea campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon, informează un comunicat al MS transmis joi AGERPRES.
Bistriţa-Năsăud: Primele 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Judeţul Bistriţa-Năsăud a primit primele 4.000 de doze de vaccin antigripal alocate de Ministerul Sănătăţii, campania de vaccinare a persoanelor vârstnice şi a celor cu boli cronice urmând să înceapă de săptămâna viitoare.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Caraş-Severin: Vaccinul antigripal, solicitat de mai puţini locuitori ai judeţului, faţă de anul trecut Numărul cazurilor de viroze respiratorii şi pneumonii a scăzut faţă de iarna trecută în judeţ şi, în plus, nu s-a înregistrat niciun caz de gripă, deşi populaţia a solicitat anul acesta mai puţine doze de vaccin antigripal.