Cele mai citite
 


Explozie de infectări cu H1N1 în rândul copiilor, în Serbia
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă porcină a crescut în Serbia la 316, alţi 550 de oameni fiind spitalizaţi cu simptome ale virusului H1N1, în curs de confirmare, iar 16 persoane se află în stare gravă, conectaţi fiind la aparate respiratorii, a anunţat joi doctorul Milan Jovanovic Batut de la Institutul sârb de Sănătate Publică, relatează Tanjug.
Virusul gripei noi a cauzat moartea a 16 persoane până joi la ora locală 09.00, ultimul caz mortal înregistrându-se miercuri în Voivodina, se precizează în anunţul Institutului.

Numai între 26 octombrie şi 18 noiembrie s-au înregistrat 183 de cazuri de infecţie cu H1N1, iar cei mai mulţi dintre cei afectaţi au fost copii cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină: 11.168 cazuri, 86 decese, potrivit celui mai recent bilanţ OMS Geneva, 26 mai /Agerpres/ - Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu noul virus gripal A (H1N1) a ajuns la 11.168 de persoane în 42 de state, iar cel al deceselor la 86, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii vineri la Geneva, transmite AFP...
Austria: primul caz mortal de gripă H1N1, o fetiţă italiană de 11 ani Un fetiţă italiană de 11 ani a murit luni de gripă H1N1 la Innsbruck /vest/, primul caz mortal al epidemiei de gripă porcină înregistrat în Austria, a anunţat spitalul unde era internată.
Gripa porcină a revenit în Mexic: cel puţin 29 de morţi Cel puţin 29 de persoane din cele 1.500 infestate cu virusul A (H1N1) de la începutul acestui an au decedat, relevă un bilanţ reactualizat al autorităţilor sanitare mexicane. Cu toate acestea, ministrul sănătăţii din această ţară latinoamericană Salomon Chertorivski a spus că autorităţile nu intenţionează...
Ministrul Sănătăţii a anunţat un caz cu gripă porcină la un copil din Călăraşi Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat în conferinţa de presă de joi că s-a înregistrat un caz cu gripă porcină la un copil de trei ani din Călăraşi, însă cazul nu este grav, copilul fiind tratat acasă cu simptomatice.
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.
OMS: o explozie a gripei A(H1N1) ameninţă ţările sărace Ţările sărace sunt ameninţate de o 'erupţie explozivă' a pandemiei mondiale de gripă A(H1N1) şi au nevoie de un ajutor financiar de urgenţă pentru a avea acces la vaccinuri, a anunţat duminică, de la Istanbul, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.