Cele mai citite
 


Laborator de cercetare de înaltă tehnologie, la Institutul 'Matei Balş'
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Institutul de Boli Infecţioase 'Matei Balş' din Capitală se va înfiinţa un laborator de cercetare P3 P4 de înaltă tehnologie, cu fonduri structurale europene.
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, joi, că investiţia de 16,8 milioane de euro presupune amenajarea şi dotarea acestui laborator, printre altele şi cu un sistem de ventilaţie cu totul nou pentru România, care nu va permite să se piardă în atmosferă sau în apă nicio substanţă.

Streinu Cercel a precizat că laboratorul va avea un sistem P4 pentru izolarea pacienţilor nediagnosticaţi şi că se va ocupa cu cercetarea diferitelor tipuri de viruşi, cum ar fi cei de tip hemoragic, Ebola, etc., faţă de care 'România este total descoperită', sau alt tip de germeni care nu au fost puşi în cauzalitate cu nicio boală.

Potrivit specialistului, aproximativ 20% dintre pacienţi rămân nediagnosticaţi, Adrian Streinu Cercel subliniind că pe baza noilor tehnologii se poate vedea în structură până la nivel de atom.

'Când apare un focar de boală necunoscută durează ceva timp până la depistarea etiologiei şi deci a instituirii unui tratament. De exemplu, în cazul sindromului respirator acut sever (SARS) a durat trei luni. Anual, 50 de agenţi etiologici sunt necunoscuţi', a explicat prof. dr. Streinu Cercel.

Secretarul de stat a menţionat că astfel de laboratoare sunt folosite de CDC Atlanta (Centrul de Control al Bolilor din SUA) şi există şi în ţări precum Franţa sau Germania, motiv pentru care, în opinia sa, 'România nu trebuie să rămână la coada Europei'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE ANI: Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balş, găsit în incompatibilitate Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către Adrian Streinu-Cercel, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, actual manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' Bucureşti, ca urmare a deţinerii simultane...
Adrian Streinu-Cercel: Institutul "Prof. Dr. Matei Balş", una din primele instituţii de profil acreditate Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş" se poate lăuda că este una dintre primele unităţi spitaliceşti acreditate şi, până în momentul de faţă, cu cota cea mai mare de punctaj, ceea ce ne face să ne mândrim, a afirmat, luni, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul institutului...
Săndesc: Institutul 'Matei Balş' şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale în cazul răniţilor de la Colectiv Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Dorel Săndesc a declarat miercuri că Institutul "Matei Balş" şi-a oferit serviciile în privinţa infecţiilor nozocomiale pentru spitalele care tratează răniţi în incendiul de la Colectiv.
INTERVIU Streinu-Cercel: Un virus ca Ebola poate să ajungă în România în 12 ore; asta nu înseamnă însă că vom avea Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că România este cel puţin la fel de bine pregătită ca oricare alt stat occidental în ceea ce priveşte Ebola.
UPDATE Streinu-Cercel: Pacienţii din Colectiv transferaţi la Bruxelles păreau să fie colonizaţi, şi nu infectaţi cu un tip de bacterie Managerul Institutului "Matei Balş", Adrian Streinu-Cercel, a declarat marţi într-o conferinţă de presă că potrivit comunicatului Spitalului din Bruxelles pacienţii din Colectiv "păreau" să fie colonizaţi cu un anumit tip de bacterie, şi nu infectaţi.
Adrian Streinu Cercel a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Prof.dr. Adrian Streinu Cercel a demisionat, marţi, din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.