Cele mai citite
 


Sălaj: Primul caz de gripă nouă în judeţ
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul caz de gripă nouă a fost confirmat în judeţ în cursul zilei de joi, bolnavul fiind un tânăr, elev la o şcoală postliceală.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, confirmarea a fost făcută de către Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino Bucureşti.

'Este vorba despre un tânăr de 19 ani din Zalău, elev la o şcoală postliceală din Cluj Napoca. Acesta a fost izolat la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în perioada 8 - 14 noiembrie, cu simptomatologie caracteristică', se arată într-un comunicat al DSP Sălaj.

Suspiciunea de gripă a fost anunţată în 12 noiembrie, când echipa DSP a recoltat tânărului probe, care au fost trimise la Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Naţional Cantacuzino Bucureşti.

Pe perioada în care a fost spitalizat, tânărul a urmat un tratament cu simptomatice şi antibiotice, în acest moment fiind declarat clinic sănătos. Din nefericire, însă, există trei persoane care au intrat în contact cu tânărul respectiv, acestea făcând parte din familia sa. La această dată, cei trei sunt monitorizaţi clinic la domiciliu.

Pe de altă parte, DSP Sălaj a primit din partea Ministerului Sănătăţii 500 de cutii cu medicamente antigripale Tamiflu, din care 100 au fost distribuite deja Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău.

Mai mult, în cursul săptămânii viitoare, în Sălaj, vor mai ajunge alte 50 de cutii de medicamente antivirale Zanamivir.

La Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă există amenajat un salon tampon pentru examenul clinic al persoanelor suspecte.

DSP Sălaj precizează că persoanele care vor prezenta cazuri uşoare de gripă AH1N1 vor fi izolate la domiciliu, în timp ce persoanele care vor prezenta cazurile severe vor fi spitalizate în saloane destinate special acestei afecţiuni.

Personalul Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău dispune de echipament de protecţie adecvat, conform recomandărilor Ministerului Sănătăţii, fiind asigurată, totodată, şi cantitatea de dezinfectanţi necesară unor astfel de situaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Medic, bolnav de gripă nouă Zalău, 6 dec /Agerpres/ - Un nou caz de îmbolnăvire cu virusul AH1N1 a fost confirmat în Sălaj, fiind vorba de o femeie, medic de familie în mediul rural.
În România nu s-a înregistrat niciun deces cauzat de gripa nouă La nivel naţional din luna mai când s-a înregistrat primul caz de îmbolnăvire cu virsuul AH1N1 şi până în prezent au fost înregistrat 555 de îmbolnvări, a precizat, luni, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, prof. dr. Adrian Streinu Cercel.
Sălaj: Spitalul Judeţean în carantină din cauza gripei noi Amploarea pe care a luat-o la nivel naţional gripa nouă dar şi numărul redus de persoane din Sălaj care s-au vaccinat împotriva acestui tip de gripă a determinat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău să impună stare de carantină în cea mai mare unitate spatalicească din judeţ.
Sălaj: Alte trei persoane sunt internate cu suspiciunea de gripă Alte trei persoane din Sălaj sunt actualmente internate la Secţia de Boli infecţioase ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, cu suspiciunea de gripă, după ce, la finele lunii ianuarie un sălăjean în vârstă de 36 de ani a decedat datorită gripei provocate de virusul AH1N1.
Sălaj: Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean Şase femei, dintre care cinci gravide, au contactat infecţii în cursul unor operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticate cu sindrom meningean sub antibiotico-terapie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, instituţie ce a realizat deja o...
Sălaj: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean O parte din angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au protestat vineri, în mod spontan, pe holurile instituţiei, din cauza faptului că de mai multe luni nu primesc tichete de masă şi o parte din sporurile salariale.