Cele mai citite
 


O sută de donatori de sânge pentru o gravidă
marţi, 27 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Peste o sută de sibieni au donat sânge, marţi dimineaţa, pentru o tânără gravidă, în vârstă de 25 de ani, cu număr prea mic de trombocite, care urmează să nască prin cezariană, a anunţat dr. Daniela Ureche, director al Centrului de Transfuzii Sânge (CTS) din oraş. (Sursa: Agerpres)

"A fost nevoie de această mobilizare, pentru că bolnava necesită concentrat trombocitar, preparat sanguin cu valabilitate redusă de numai cinci zile şi care trebuie preparat şi administrat proaspăt", a declarat dr. Daniela Ureche.

 

Sibienii donatori au aflat de nevoia de sânge a Alinei Vintilă din presă şi de pe internet. Gravida trebuia să nască încă de acum două zile prin cezariană, însă medicii au amânat intervenţia din cauza riscului unei hemoragii. Femeia are grupa sanguină 0I, ceea ce înseamnă că poate dona sânge oricui, dar nu poate primi decât din aceeaşi grupă. AGERPRES/(Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Naştere de tripleţi la maternitatea SCJU, prima după 2013 O naştere de tripleţi a avut loc joi, în cadrul maternităţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, operaţia decurgând în condiţii bune.
Sibiu: Cinci medici au ajutat o sibiancă obeză să nască O sibiancă de 38 de ani, cu o greutate de peste 150 de kg, a născut, vineri, prin cezariană, un copil prematur de 1,25 kg, operaţia fiind efectuată de o echipă formată din cinci medici, condusă de prof. univ. dr. Adrian Stretean, şeful Clinicii Obstetrică - Ginecologie din Sibiu, conform unui comunicat...
Olt: Poliţiştii au donat sânge pentru a-şi completa veniturile Aproximativ 30 de poliţişti din judeţul Olt s-au prezentat joi la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina pentru a dona sânge în schimbul tichetelor valorice de 63 de lei, cu scopul de a-şi completa în acest mod veniturile după ce le-a fost redusă norma de hrană.
Sibiu: Unitatea de Transfuzie Sanguină a celui mai mare spital public din judeţ a fost autorizată Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a autorizat Unitatea de Transfuzie Sanguină a celui mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), potrivit unui comunicat de presă remis marţi, AGERPRES.
Caz rar la Maternitatea Sibiu - primii gemeni născuţi în două localităţi diferite O sibiancă de etnie romă a născut la începutul acestei săptămâni, doi gemeni, un băiat şi o fată la un interval de câteva ore, dar şi la o distanţă de 60 de kilometri. Astfel, fetiţa a venit pe lume la Spitalul Orăşenesc din Agnita, iar băieţelul s-a născut după mai bine de o oră, în Maternitatea Spitalului...
Prahova: Aproximativ o sută de persoane au donat sânge de Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge Aproximativ o sută de persoane au trecut, marţi, pe la Centrul de Transfuzii Sanguine Prahova, pentru a dona sânge, a declarat, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Georgeta Hanganu.