Cele mai citite
 


Marea Britanie: scade numărul îmbolnăvirilor cu H1N1 şi se vaccinează copiii sub 5 ani
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oficialii britanici au anunţat că numărul de îmbolnăviri cu H1N1 a scăzut uşor săptămâna trecută în Anglia, în perioada menţionată înregistrându-se 53.000 de noi cazuri confirmate, informează joi AP.
Într-o declaraţie difuzată marţi, experţii medicali indicaseră pentru săptămâna anterioară 64.000 de noi cazuri de infectări cu virusul gripei porcine. Cifrele avansate de autorităţile medicale britanice sunt totuşi estimări cu o mare marjă de eroare, datorită faptului că nu toate cazurile de simptome gripale ajung în faţa medicilor sau sunt supuse analizelor.

Marea Britanie a anunţat joi că va începe să administreze vaccinul împotriva H1N1 tuturor copiilor cu vârste sub cinci ani, după ce a fost vaccinată deja o parte a populaţiei, în special persoanele cu probleme de sănătate.

Deşi gripa porcină a avut manifestări uşoare pentru majoritatea persoanelor pe care le-a infectat, copiii şi adolescenţii au fost deosebit de dur loviţi de efectele ei. Vulnerabilitatea crescută a tinerilor cu vârste de până la 19 ani la virusul gripei noi a fost confirmată şi în alte ţări europene.

Peste 700.000 de cazuri de îmbolnăvire cu gripă porcină au fost raportate oficial în Marea Britanie din primăvară şi până în momentul de faţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa porcină, suspectată că s-ar fi extins în Europa Paris, 27 aprilie /Agerpres/ - Gripa porcină, suspectată că a ucis 81 de persoane în Mexic, pare să se extindă în diferite ţări, temerile autorităţilor sanitare mondiale de o pandemie umană fiind în creştere, informează AFP.
Situaţia evoluţiei gripei cu virus nou la nivel mondial Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Numărul total de cazuri de gripă cu virus A(H1N1) în ţările membre ale UE, la nivel mondial, a ajuns luni la 79 cazuri confirmate, dintre care opt cu transmitere secundară.
Ministrul Bazac a infirmat informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a infirmat, miercurea trecută, într-o conferinţă de presă, informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România, informaţie difuzată de o agenţie de presă şi preluată de mai multe televiziuni.
Lecţiile gripei porcine: pregătirea pentru o pandemie presupune pregătirea pentru surprize Londra, 13 mai /Agerpres/ - Pe măsură ce povestea epidemiei de gripă porcină este dezvăluită, devin evidente o serie de lecţii ce trebuie învăţate. Investiţii uriaşe în pregătirea pentru eventualitatea unei pandemii, îmbunătăţiri aduse sistemelor de monitorizare şi a sistemelor de reacţie, precum şi...
O şcoală din Paris, închisă după descoperirea a 7 cazuri de gripă porcină Paris, 1 iulie /Agerpres/ - Autorităţile sanitare din Paris au decis luni închiderea unei şcoli după depistarea a şapte cazuri de contaminare cu virusul gripal A (H1N1) printre elevii instituţiei, transmite AFP, citând un comunicat al prefecturii.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).