Cele mai citite
 


Asistenta de la Maternitatea Bucur regretă cele întâmplate cu bebeluşul uitat în incubator
vineri, 20 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator la Maternitatea Bucur, la numai două zile de la naştere, a fost audiată, joi, de Ordinul Asistenţilor Medicali, după ce marţi nu s-a prezentat la audieri.
Vicepreşedintele Ordinului, Florian Chiru, a declarat că aceasta şi-a exprimat regretul faţă de cele întâmplate.
În timpul audierilor, asistenta nu a negat că a greşit, dar a făcut referire şi la lipsurile din sistem, respectiv, personal insuficient, incubator vechi. Ea a spus că era singură pentru a supraveghea 27 de bebeluşi, deoarece colega ei intrase în concediu fără plată şi a lipsit doar 15-20 de minute, cât s-a dus să înregistreze un nou-născut.
Vicepreşedintele Ordinului a spus că în zilele următoare investigaţiile în acest caz vor continua, urmând să se analizeze fişa postului, manevrele efectuate.
Nou-născutul a fost supus, luni dimineaţă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu', unei intervenţii de transplant de piele pe 18% din suprafaţa corpului. El a suferit arsuri după ce a fost uitat în incubator de o asistentă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Maternitatea Bucur.?
Conducerea Spitalului 'Sfântul Ioan', de care aparţine Maternitatea Bucur, i-a desfăcut contractul de muncă asistentei, iar şeful Secţiei neonatologie şi asistenta şefă au fost schimbaţi din funcţie, în cazul lor fiind luată şi măsura reducerii salariilor şi a indemnizaţiilor cu 10% timp de trei luni.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat, luni, de la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, acest caz.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bebeluşul care a suferit arsuri în incubator a fost externat Bebeluşul care a suferit arsuri în incubatorul de la Maternitatea Bucur a fost externat, miercuri, din Spitalul de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitală.
Bebeluşul ars la incubator a intrat în operaţie pentru transplant de piele Bebeluşul care a fost internat, sâmbătă, la Spitalul de Copii ''Grigore Alexandrescu'' cu arsuri grave pe 20% din suprafaţa corpului, după ce a fost uitat în incubator de o asistentă de la Maternitatea Bucur, a intrat, luni, la ora 11, 00, în operaţie de transplant de piele.
Asistenta care a uitat bebeluşul în incubator nu s-a prezentat la audieri Vicepreşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali, Florian Chiru, a declarat marţi că asistenta de la Maternitatea Bucur care a uitat un bebeluş în incubator nu s-a prezentat la audieri motivând că este afectată emoţional, ea putând respinge invitaţia de maxim trei ori, după care cazul va fi judecat în...
Starea bebeluşului care a suferi arsuri este staţionară Bebeluşul în vârstă de opt zile, operat pe 16 noiembrie pentru arsuri pe 18% din suprafaţa corpului, se află în a patra zi postoperator şi, în starea sa generală, nu au survenit modificări.
Asistenta care a uitat în 2009 un bebeluş în incubator, condamnată la trei luni de închisoare cu suspendare Asistenta Emilia Baron care a uitat, în noiembrie 2009, un bebeluş într-un incubator la Maternitatea Bucur, a fost condamnată, marţi, de Judecătoria Sectorului 4, la trei luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală gravă din culpă.
Parchetul General preia ancheta în cazul bebeluşului care a suferit arsuri la Maternitatea Bucur Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au preluat, luni, dosarul privind împrejurările în care un nou-născut a suferit vătămări corporale, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, prin arsuri provocate de expunerea prelungită într-un incubator, la Maternitatea Bucur din Bucureşti...