Cele mai citite
 


Mehedinţi: Medicamente pentru tratarea virusului A/H1N1
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a repartizat Spitalului de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin medicamente necesare tratării persoanelor care vor fi depistate că au fost infestate cu virusul A/H1N1, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al instituţiei, Marinică Stoian.
Potrivit acestuia, la unitatea spitalicească respectivă există un stoc de 500 de flacoane de Tamiflu şi 50 de flacoane de Zanamivir, medicamente eficiente utilizate împotriva gripei noi.
'Datorită lipsei acestora din unitate, primele patru cazuri de persoane la care s-a depistat virusul au fost internate la Spitalul de boli infecţioase din Craiova. Acum nu mai este nevoie să deplasăm bolnavii acolo, îi putem vindeca la noi, chiar şi în ambulatoriu', a precizat Stoian.
În judeţul Mehedinţi în perioada iulie-noiembrie au fost înregistrate 20 de cazuri suspecte de îmbolnăvirea cu A/H1N1, dar numai 11 s-au confirmat, la această dată persoanele în cazuză fiind vindecate complet.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Aprovizionare cu medicamente contra virusului A/H1N1 Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a aprovizionat Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde vor fi internate toate persoanele infestate cu virusul A/H1N1, cu un număr de 5.000 pastile de Tamiflu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Trei cazuri de gripă nouă, confirmate Trei cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în municipiul Drobeta Turnu Severin, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, dr. Marinică Stoian.
Mehedinţi: Măsuri de prevenire a contaminării cu virusul A/H1N1 În unităţile spitaliceşti din judeţul Mehedinţi au fost luate măsuri corespunzătoare de prevenire a extinderii virusului gripei A/H1N1 în cazul în care acesta va apărea la un bolnav, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)...
Mehedinţi: Alte două cazuri de persoane infectate cu virusul A/H1N1 Drobeta Turnu Severin, 7 nov /Agerpres/ - Rezultatele medicale sosite de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti au confirmat, sâmbătă, alte două cazuri de persoane infestate cu virusul A/H1N1 în Drobeta Turnu Severin, a declarat pentru AGERPRES directorul adjunct pe probleme epidemiologice al Direcţiei...
Mehedinţi: Alte cazuri suspecte de îmbolnăvire cu A/H1N1 Două eleve de la Liceul 'Victor Gomoiu' din oraşul Vânju Mare sunt suspecte de îmbolnăvire cu virusul gripei noi A/H1N1, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul adjunct cu probleme de epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Marinică Stoian.
Mehedinţi: Un nou caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 În judeţul Mehedinţi, a fost confirmat cel de-al cincisprezecelea caz de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct pe probleme de epidemiologie al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP), Marinică Stoian.