Cele mai citite
 


Călăraşi: Un caz de gripă nouă, la o familie cu şase copii
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un focar familial de gripă nouă, cu un caz confirmat joi seară, a apărut în municipiul Călăraşi.
Potrivit informaţiilor furnizate de medicul epidemiolog, Camelia Truică, familia este compusă din doi adulţi şi şase copii. Mama împreună cu doi dintre copii au fost plecaţi în Italia şi au revenit pe data de 11 noiembrie. Aceştia au prezentat simptome precum: febră, tuse, mialgii, dureri abdominale şi diaree. În scurt timp, au început să prezinte simptome de boală şi ceilalţi membri ai familiei.
'Toţi sunt internaţi la Călăraşi, la contagioase. De la unul s-a recoltat probă, aceasta este pozitivă şi de la altul mai aşteptăm rezultatul în cursul zilei de astăzi, pentru că nu se mai recoltează de la toţi. Copilul care este confirmat nu este la şcoală, unul singur este la Şcoala generală nr. 10 din municipiul Călăraşi, unde cursurile au fost suspendate' - a declarat pentru AGERPRES medicul epidemiolog Camelia Truică.
Numărul cazurilor de gripă nouă confirmate la Călăraşi a ajuns la opt.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Neamţ: Focar de gripă nouă într-o clasă a unei şcoli Alte şase cazuri de gripă nouă au fost confirmate, de către specialiştii Institutului Cantacuzino, la şcoala din comuna Ghindăoani, după ce iniţial, două fetiţe fuseseră diagnosticate cu virusul A/H1N1.
Gripa nouă avansează rapid în Italia: aproape 1% din populaţie contaminată în ultima săptămână Roma, 8 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Peste 750.000 de italieni au contractat virusul H1N1, dintre care mai mult de 540.000 (0,9% din populaţiei Italiei) numai în ultima săptămână, iar bilanţul deceselor a crescut zilnic şi a ajuns la 29 de victime, potrivit situaţiei centralizate...
Brăila: Un pacient suspect de gripă nouă a refuzat internarea Un bărbat de 58 de ani din Brăila, care s-a întors de curând din Italia şi prezintă simptomatologia specifică gripei noi, a refuzat internarea la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Brăila.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
(Corespondenţă Agerpres) Gripa nouă a făcut 13 victime în Italia (revista presei) Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: Gripa porcină continuă să facă victime în Italia, numărul deceselor urcând la sfârşitul săptămânii trecute la 13 persoane, focarul cel mai grav fiind la Napoli, relatează jurnalele italiene de luni în primele pagini.
Dolj: Alte opt cazuri de gripă nouă, confirmate la Filiaşi Alte opt persoane - şase elevi şi doi profesori - au fost identificate în ultimele 24 de ore cu gripa AH1N1 în focarul din oraşul doljean Filiaşi, numărul cazurilor ajungând la 17, din care două sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.