Cele mai citite
 


Parteneriat internaţional pentru susţinerea sistemului sanitar
marţi, 27 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Consiliul Judeţean Covasna a aprobat, marţi, participarea, în calitate de partener, la un proiect internaţional ce are ca scop îmbunătăţirea politicilor locale în domeniul sanitar. (Sursa: Agerpres)

Proiectul, intitulat Evidence Based Policy Net, se va derula în parteneriat cu universităţi şi instituţii medicale din şapte ţări, respectiv Austria, Franţa, Ungaria, Suedia, Serbia, Slovacia şi Spania, pe o durată de 36 de luni, începând de anul viitor şi se va axa, în principal, pe schimburile de experienţă în vederea eficientizării, modernizării, dezvoltării şi creşterii competitivităţii sistemului sanitar.

„Scopul este ca regiunile să se pregătească pentru modernizarea sistemului sanitar propriu, să sprijine şi să adapteze politicile sanitare ale UE conform necesităţilor proprii”, afirmă iniţiatorul proiectului, consilierul Fulop Csaba, potrivit căruia unul dintre obiectivele principale va fi găsirea unor soluţii reale pentru rezolvarea problemelor din sistemul sanitar al regiunilor participante, implicit ale judeţului Covasna.
„Avem speranţa ca, după 2-3 ani, perioada de finalizare a proiectului, sistemul sanitar şi de protecţie socială a judeţului Covasna să se îmbunătăţească din punct de vedere al structurii şi al calităţii serviciilor”, a mai adăugat acesta.
Finanţarea proiectului va fi asigurată prin Programul INTERREG IV C, iar contribuţia Consiliului Judeţean Covasna va fi de 124.700 de euro, din care ulterior va recupera 85% din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin urmare suma efectivă va fi de 18.705 euro. AGERPRES (Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.