Cele mai citite
 


Unităţile de învăţământ din sectorul 1, igienizate după votare
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile de învăţământ din sectorul 1 al Capitalei în care vor fi organizate secţii de votare vor fi igienizate, în noaptea de duminică spre luni, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului gripal A/H1N1.
Primarul Andrei Chiliman a dispus intensificarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului gripal A/H1N1 în toate unităţile de învăţământ, după confirmarea primelor cazuri.

Mai mult, toate şcolile din sector au fost dotate cu echipamente de dezinfectare a mâinilor, care sunt folosite de către elevi şi cadre didactice la intrarea în unităţile de învăţământ.

De asemenea, în toate unităţile de învăţământ se realizează evaluarea zilnică a stării de sănătate a elevilor de către personalul medical specializat din cadrul Complexului Multifuncţional Caraiman.

Aceste măsuri vor fi menţinute pe toată perioada existenţei riscului de îmbolnvire cu virusul gripei A/H1N1.

''În sectorul 1 nu există o epidemie de gripă, ci doar câteva cazuri. Primăria sectorului 1 şi autorităţile sanitare competente au luat măsurile necesare prevenirii răspândirii virusului gripal prin igienizarea zilnică a tuturor unităţilor şcolare'', a declarat, vineri, primarul Andrei Chiliman.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Măsuri preventive împotriva răspândirii virusului A/H1N1 în şcolile sectorului 1 Măsurile de prevenire a răspândirii virusului gripal A/H1N1 au fost intensificate de autorităţile sectorului 1 în toate unităţile de învăţământ după confirmarea primelor cazuri la Colegiul German Goethe.
Primăria Sectorului 1 continuă aplicarea măsurilor de prevenire a gripei AH1N1 Primăria Sectorului 1 anunţă continuarea măsurilor pentru protejarea elevilor şi profesorilor din Sectorul 1 împotriva noului virus gripal A/H1N1 şi menţinerea acestora pe toată perioada existenţei riscului de îmbolnăvire cu gripa nouă.
Rusia poate depăşi epidemia de gripă într-o săptămână (medicul-sanitar şef) Actuala epidemie de gripă, inclusiv A/H1N1, ar putea fi depăşită în decurs de o săptămână, dacă fiecare dintre noi ar respecta toate măsurile de prevenire şi recomandările medicilor, a declarat marţi şeful serviciului sanitar al Rusiei (Rospotrebnadzor), Ghennadi Onişcenko, în cadrul audierilor din Duma...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Mureş: Măsuri de prevenire a transmiterii virusului A/H1N1 la pacienţii internaţi Târgu Mureş, 13 ian /Agerpres/ - Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgentă Târgu Mureş, dr. Florin Gomotîrceanu, a anunţat, miercuri, limitarea accesului vizitatorilor în clinicile spitalului, ca măsură de prevenire a transmiterii virusului A/H1N1 la pacienţii internaţi.
Măsuri de prevenire a răspândirii infectării cu virusul A/H1N1 în Voluntari Norme de igienă sporite în transportul local, dezinsecţia şcolilor şi controale amplificate în rândul elevilor sunt doar câteva dintre măsurile luate de autorităţile locale de la Voluntari, privind prevenirea şi reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1.