Cele mai citite
 


Suceava: Ajutor medical umanitar pentru Ucraina
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a lansat un apel către farmaciile din judeţ pentru a colecta ajutoare medicale, care urmează a fi trimise în Ucraina, la solicitarea Consulatului general al ţării vecine de la Suceava, în contextul evoluţiei gripei noi.
Adjunctul DSP Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat, vineri, că DSP a iniţiat o campanie umanitară de donare de medicamente şi materiale sanitare pentru Ucraina, în scopul prevenirii răspândirii şi combaterii gripei pandemice.

'În spirit de solidaritate civică şi umanitară, facem apel la farmaciile din judeţ pentru a dona, în limita bunăvoinţei, medicamente şi materiale sanitare ce vor fi expediate autorităţilor ucrainene, sub formă de ajutor medical umanitar, pentru a preveni răspândirea şi pentru a combate efectele gripei A/H1N1. Toate medicamentele şi materialele sanitare donate prin bunăvoinţa farmaciilor sucevene vor fi colectate la DSP de o persoană mandatată în acest sens de conducerea instituţiei şi care va primi aceste donaţii', a spus Grădinaru.

Cei care doresc informaţii suplimentare referitoare la campania de ajutor medical umanitar pot suna la telefoanele 0230.514.557, 0330.401.136, 0330.401.436.

Numărul de decese provocate de virusurile gripale a crescut, în Ucraina, la peste 300, potrivit bilanţului Ministerului Sănătăţii ucrainean.

Epidemia de gripă din Ucraina a început la sfârşitul lunii octombrie, înregistrându-se până în prezent 1,4 milioane de bolnavi, dintre care circa 78.000 de persoane au fost internate, iar peste 300 de pacienţi sunt încă în stare critică, la secţiile de terapie intensivă.

Potrivit autorităţilor sanitare, în 15 regiuni din Ucraina a fost depăşit deja pragul de epidemie de gripă, în timp ce alte 11 provincii sunt aproape de prag.

La începutul acestei luni, DSP Suceava le-a recomandat cetăţenilor judeţului să limiteze deplasările pe teritoriul Ucrainei, ca urmare a creşterii îngrijorătoare a incidenţei la gripa nouă în ţara vecină.

Directorul DSP Suceava, Ludovic Abiţiei, preciza la acea vreme că a primit o atenţionare din partea şefului Administraţiei de Stat Cernăuţi, Vladymyr Kuliş, care recomanda evitarea călătoriilor în această zonă.

Totodată, primarul Sucevei, Ion Lungu, în calitate de şef al Comandamentului pentru situaţii de urgenţă al municipiului, le-a solicitat, miercuri, sucevenilor care obişnuiesc să se aprovizioneze de la Cernăuţi să evite deplasările în această regiune în preajma sărbătorilor de iarnă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Campanie umanitară pentru dotarea maternităţii Spitalului Câmpulung Moldovenesc Filiala Suceava a Organizaţiei ''Salvaţi Copiii'' derulează pe parcursul a două zile campania umanitară ''Un gest pentru o viaţă'', cu scopul de a achiziţiona un echipament performant pentru Maternitatea Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, a declarat, vineri, preşedintele filialei, Camelia Iordache...
Suceava: DSP solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat sugarilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii (MS) suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care nu beneficiază de lapte matern, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei sucevene, Adrian Popescu.
Timiş: O asociaţie umanitară din Franţa a donat unor spitale paturi şi medicamente în valoare de 65.000 de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul CFR din Timişoara au primit, miercuri, donaţii constând în medicamente, materiale sanitare şi alte echipamente medicale de la Asociaţia umanitară "Medecine, Aide et Presence" din Franţa.
Suceava: Alţi trei elevi confirmaţi cu gripă nouă Adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat, vineri, că, în ultimele 24 ore, au fost confirmate alte trei cazuri de gripă pandemică A/H1N1, la doi elevi de clasa a IX-a şi un elev de clasa a XI-a, fără a preciza unităţile şcolare, având în vedere că prin ordin...
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 2) Mai multe centre de colectare au fost înfiinţate în Bucureşti, la iniţiativa autorităţilor, pentru cei care vor să doneze produse pentru sinistraţii din zonele afectate de ninsori şi viscol.
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.