Cele mai citite
 


Starea bebeluşului care a suferi arsuri este staţionară
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bebeluşul în vârstă de opt zile, operat pe 16 noiembrie pentru arsuri pe 18% din suprafaţa corpului, se află în a patra zi postoperator şi, în starea sa generală, nu au survenit modificări.
El este îngrijit de o echipă interdisciplinară - chirurgie plastică, terapie intensivă şi terapie intensivă nou-născuţi.

Examenul medical efectuat în cursul zilei de vineri de echipa de medici coordonată de prof. univ. dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Bucureşti, a relevat că nou-născutul este afebril, primeşte alimentaţia cu lapte matern, respiră spontan, iar diureza este normală, parametrii vitali, biochimici şi hematologici fiind în continuare monitorizaţi, se arată în buletinul medical.

Bebeluşul primeşte tratament general şi local specific statusului postarsură extensivă şi vârstei.

Nou-născutul a fost supus, luni dimineaţă, la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' din Capitală, unei intervenţii de transplant de piele pe 18% din suprafaţa corpului. El a suferit arsuri după ce a fost uitat în incubator de o asistentă, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Maternitatea Bucur.?

Conducerea Spitalului 'Sfântul Ioan', de care aparţine Maternitatea Bucur, i-a desfăcut contractul de muncă asistentei, iar şeful Secţiei neonatologie şi asistenta şefă au fost schimbaţi din funcţie, în cazul lor fiind luată şi măsura reducerii salariilor şi a indemnizaţiilor cu 10% timp de trei luni.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a preluat, luni, acest caz, de la Parchetul Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medicii avertizează asupra riscului accidentelor prin arsură la copii Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ''Grigore Alexandrescu'' din Bucureşti avertizează asupra riscurilor accidentelor prin arsură la copii.
Bebeluşul care a suferit arsuri în incubator a fost externat Bebeluşul care a suferit arsuri în incubatorul de la Maternitatea Bucur a fost externat, miercuri, din Spitalul de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu' din Capitală.
Intermedicas: Un pacient evacuat aerian si grefe de piele aduse in tara in aceasta seara UPDATE: Profesorul Linton David-Michael, Directorul sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Hadassah Medical Center, alaturi de echipa Intermedicas si de reprezentanti ai Fundatiei Policlinici Sociale Regina Maria, au vizitat deja pacienti din Spitalul Clinic de Urgente Chirurgie Plastica...
INTERVIU Prof. Ioan Lascăr: Când îţi exprimi un punct de vedere, trebuie să ai un nivel de informare şi competenţă Şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie a Spitalului de Urgenţă Floreasca, prof. dr. Ioan Lascăr, a povestit într-un interviu acordat AGERPRES despre motivele care l-au făcut să aleagă această specialitate şi să rămână să profeseze în România, despre sistemul medical românesc şi nevoile acestuia...
Braşov: Persoanele rănite în urma exploziei de la fabrica de pâine sunt în stare staţionară Cele cinci persoane rănite în explozia produsă joi seara la o fabrică de pâine din Braşov, internate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă sunt în stare staţionară, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, managerul spitalului, dr. Daniela Neculoiu.
Braşov: Doi dintre răniţii în explozia de la fabrica de pâine internaţi la ATI, în stare gravă, dar stabilă Starea celor doi răniţi în urma exploziei de săptămâna trecută de la o fabrică de pâine din Braşov, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, internaţi la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, este gravă, a declarat pentru AGERPRES managerul spitalului, dr. Daniela...