Cele mai citite
 


Programul de testare a plămânilor se prelungeşte
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Institutul Naţional de Pneumologie 'Marius Nasta' din Bucureşti prelungeşte până la 15 decembrie programul prin intermediul căruia persoanele care doresc să îşi verifice sănătatea plămânilor vor putea efectua în mod gratuit testul de spirometrie.
Testarea este gratuită şi poate fi efectuată de luni până vineri, între orele 09,00- 13, 00, la cabinetul de pneumologie II al Dispensarului de Pneumoftiziologie din cadrul Institutului 'Marius Nasta' - Şos. Viilor nr. 90, sector 5, Bucureşti.

Nu este necesar bilet de trimitere de la medicul de familie sau asigurare medicală. Pentru a evita supraaglomerarea cabinetului, persoanele interesate se pot programa la numerele de telefon (021)335.69.10-15 / interior 461.

Spirometria este utilizată pentru diagnosticarea diverselor afecţiuni cronice ale bronhiilor şi ale plămânilor (astm, bronhopneumopatie cronică obstructivă, pneumopatie interstiţială, emfizem pulmonar). Totodată, această examinare medicală poate fi folosită pentru analiza evoluţiei acestor boli.

Rezultatele testelor vor fi evaluate şi interpretate de o echipă de medici pneumologi din cadrul Institutului Naţional de Pneumologie 'Marius Nasta'.

Institutul Naţional de Pneumologie 'Marius Nasta' speră ca prin acest program să poată contribui la depistarea timpurie a bolilor de plămâni şi, implicit, la prevenirea unor afecţiuni de o gravitate deosebită.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul cazurilor de astm la copii, în creştere Astmul este una dintre cele mai frecvente afecţiuni cronice din întreaga lume, a subliniat luni într-o conferinţă de presă prof. dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul marcării Zilei Mondiale a Astmului.
Mihălţan (Societatea Română de Pneumologie): 14% din persoanele de peste 40 de ani au boli obstructive (BPOC, astm) Dintre persoanele peste 40 de ani din România 14% au boli obstructive (BPOC, astm), a declarat vineri profesor dr. Florin Mihălţan, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul celei de-a patra ediţii a Conferinţei Managementul Bolilor Pulmonare.
Sâmbătă şi duminică bucureştenii îşi pot face gratuit teste de spirometrie în Cişmigiu Sâmbătă şi duminică la intrarea din parcul Cişmigiu din Bucureşti, într-un cort sub formă de plămâni, se fac teste gratuite de spirometrie, necesare pentru depistarea BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).
Testare gratuită a plămânilor timp de o lună, în 32 de oraşe din ţară Românii îşi pot verifica gratuit sănătatea plămânilor începând de luni şi până pe 4 decembrie în spitale şi clinici de stat din peste 30 de oraşe în cadrul celei de-a cincea ediţii a campaniei "Tu ştii câţi ani au plămânii tăi?".
Testare gratuită la plămâni, în 10 oraşe din ţară Românii îşi pot verifica gratuit, sâmbătă şi duminică, starea de sănătate a plămânilor, cu ocazia Zilei Mondiale a BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică).
Peste 1000 de bucuresteni s-au testat gratuit de astm in acest weekend Peste 1000 de persoane si-au testat, in mod gratuit, capacitatea pulmonara, sambata si duminica, in cortul din Parcului Tineretului din Bucuresti. Evenimentul face parte din campania nationala de testare si educare organizata in perioada 2-15 mai de Societatea Romana de Pneumologie, cu sprijinul AstraZeneca...