Cele mai citite
 


Osteoporoza - o problemă de sănătate publică
marţi, 3 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Osteoporoza
 

Osteoporoza este o problemă de sănătate publică ce afectează 200 de milioane de femei şi bărbaţi din întreaga lume, arată datele studiului "Femei fără vârstă", dezvoltat şi finanţat de Fundaţia Internaţională pentru Osteoporoză, Asociaţia Medicală Internaţională pentru Femei şi Reader’s Digest, cu o bursă educaţională fără restricţionare de la Novartis.

Se estimează că una din trei femei cu vârsta de peste 50 de ani suferă o fractură din cauza osteoporozei şi unu din cinci bărbaţi, tot peste 50 de ani, care a suferit o fractură de şold va muri în primul an.

Pierderea abilităţilor şi independenţei este marcantă în rândul pacienţilor care au suferit fracturi: 40% dintre pacienţii care au suferit fracturi nu mai pot merge singuri, iar 60% dintre ei au nevoie de asistenţă după 12 luni.
În afara faptului că osteoporoza este o afecţiune serioasă care poate afecta profund viaţa femeilor, societatea nu trebuie să eticheteze aceste femei ca fiind "micuţe şi fragile doamne în vârstă".
Sondajul "Femei fără vârstă" a fost efectuat pentru a înţelege mai bine stilul de viaţă şi atitudinile femeilor cu osteoporoză şi pentru a le compara cu părerile doctorilor care văd şi tratează femei cu osteoporoză.
Aspectele medicale ale acestei probleme de sănătate vor fi abordate de prof. dr. Constantin Dumitrache (endocrinolog), prof. dr. Horaţiu Boloşiu (reumatolog) şi conf. dr. Daniel Grigorie, joi, în cadrul unei conferinţe de presă. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O nouă terapie pentru osteoporoză Osteoporoza este o afecţiune care apare pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă şi este dată de deficitul de hormoni, a declarat prof. dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul de Endocrinologie, în conferinţa de presă privind osteoporoza organizată joi de Asociaţia Medicală Internaţională.
Osteoporoza si boala artrozica se numara printre principalele cauze de morbiditate la persoanele varstnice Pentru a marca Ziua Mondiala a Osteoporozei, Ziua Mondiala a Menopauzei si Ziua International a Artritei, MSD România a organizat o nouă întâlnire cu specialiștii, în cadrul platformei “Împreună pentru viață. Sănătate prin cunoaștere”, cu scopul de a discuta despre pericolul reprezentat...
Osteoporoza – un inamic silențios - Măsurați-vă masa osoasă după vârsta de 45 de ani! Osteoporoza este considerată de Organizația Mondială a Sănătății drept o problemă de sănătate publică. Prevenția și diagnosticarea precoce a osteoporozei devin astfel o prioritate, în contextul în care OMS estimează că 15% dintre femeile cu vârste între 50-59 ani suferă de această afecțiune, iar procentul...
Osteoporoză: Suplimentele de calciu pot creşte riscul unui atac cardiac Suplimentele de calciu pe care le iau în general persoanele în vârstă pentru a combate osteoporoza şi preveni fracturile ar putea mări riscul de atac cardiac, potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal (BMJ), relevă AFP.
Osteoporoza - ce este si cum se trateaza Ce este osteoporoza: Osteoporoza este o afectiune caracterizata prin pierderea progresiva a calciului si scaderea densitatii oaselor, care devin mai putin rezistente la solicitarile mecanice.
Osteoporoza: o boală silenţioasă şi neglijată Când femeile abordează problema osteoporozei pe internet, o fac mai ales pentru a menţiona efectele secundare ale tratamentelor prescrise. Este concluzia unui studiu prezentat cu ocazia celui de-al 24-lea congres al Societăţii franceze de reumatologie, care are loc în aceste zile la Paris, scrie săptămânalul...