Cele mai citite
 


Suceava: Alţi trei elevi confirmaţi cu gripă nouă
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Adjunctul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Marinela Grădinaru, a declarat, vineri, că, în ultimele 24 ore, au fost confirmate alte trei cazuri de gripă pandemică A/H1N1, la doi elevi de clasa a IX-a şi un elev de clasa a XI-a, fără a preciza unităţile şcolare, având în vedere că prin ordin al Ministerului Sănătăţii (MS) sunt obligaţi să nu ofere astfel de informaţii la nivel local, decât după ce acestea apar pe site-ul MS.
DSP a precizat că toate aceste cazuri au fost izolate la domiciliu cu tratament simptomatic şi s-au demarat procedurile standard de investigare şi de limitare a extinderii focarului.

În prezent, şcoala generală nr.1 Suceava este închisă, cazuri de gripă nouă mai fiind depistate, în ultima perioadă, la Colegiul Economic 'Dimitrie Cantemir' Suceava, Colegiul Naţional 'Ştefan cel Mare' Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava.

De asemenea, în Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' se află patru persoane în tratament.

Potrivit directorului medical al Spitalului, Doina Elena Ganea, luni, în compartimentul de boli acute respiratorii se aflau internaţi patru pacienţi cu forme medii de boală care primesc tratament antiviral specific cu Tamiflu şi tratament adjuvant.

Ganea a precizat că în secţia de boli infecţioase la compartimentul de boli acute respiratorii s-au prezentat şase persoane între care una a fost internată, iar la compartimentul de boli infecţioase s-au prezentat 64 de persoane dintre care 12 au fost internate.

La secţia de pediatrie s-au prezentat 48 de copii, dintre care şase au necesitat internarea.

Ganea a spus că dintre cei 64 de pacienţi prezentaţi în triajul de boli infecţioase, 31 erau cu viroze respiratorii şi trebuiau să se prezinte la compartimentul de boli acute respiratorii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Doar două persoane cu gripă nouă au rămas internate În compartimentul de boli acute respiratorii din cadrul Spitalului de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava se mai află internate doar două persoane depistate cu forme medii de gripă nouă, a declarat, marţi, directorul medical al spitalului Doina Elena Ganea, precizând că, în perioada 6 - 10 noiembrie...
Suceava: Încă o şcoală închisă din cauza gripei noi Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a anunţat că Şcoala Specială 'Sfântul Andrei' din Gura Humorului a fost închisă temporar, începând de luni, după ce în această unitate de învăţământ au fost confirmate câteva cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.
Suceava: Caz de gripă nouă în judeţ Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat, miercuri, că la un sucevean întors din Grecia, în data de 6 noiembrie, s-a confirmat infecţia cu virusul gripal A/H1N1.
Suceava: Gravidă internată în spital cu gripă nouă Suceava, 18 dec /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat, în ultimele 24 de ore, alte şapte cazuri noi de gripă pandemică, în judeţul Suceava.
Al patrulea deces de gripă nouă în judeţul Suceava Numărul deceselor cauzate de virusul A/H1N1 pandemic în judeţul Suceava a ajuns la patru, ultimul caz fiind anunţat în cursul zilei de luni.
Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.