Cele mai citite
 


Tulcea: Al treilea caz de gripă nouă confirmat în judeţ
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un tulcean, de 47 de ani, se află izolat la domiciliu din cauza noii gripe, acesta fiind cel de-al treilea caz din judeţ confirmat de specialiştii bucureşteni.
'Starea bărbatului este în afara oricărui pericol. De altfel, evoluţia tuturor celor trei persoane care au fost infectate cu virusul A/H1N1 a fost foarte bună', a declarat pentru AGERPRES directoarea Autorităţii pentru Sănătate Publică (ASP), Laura Militaru.

Ea a mai spus că cel mai dificil caz a fost al unui tânăr de 26 de ani care, întors din Norvegia, a constatat că se simte rău şi s-a prezentat la medic.

'Adultul a venit din Norvegia cu avionul, a călătorit cu maşina şi a avut 7 contacţi de familie şi 10 de călătorie. S-a prezentat la doctor, a fost izolat, dar vă daţi seama că a fost foarte dificil să îi identificăm pe contacţi', a menţionat directoarea Militaru.

Cei mai mulţi contacţi însă, potrivit ASP, au fost semnalaţi în cazul elevei de clasa a X-a dintr-un liceu tulcean, medicii identificând peste 30 de persoane pe care le-au consultat şi supravegheat.

Aproape zilnic, angajaţii ASP transmit Institutului 'Cantacuzino' din Bucureşti exudate nazofaringiene de la persoane care prezintă simptome de gripă şi infecţii acute ale căilor respiratorii superioare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început, luni, vaccinarea populaţiei împotriva virusului A/H1N1, în condiţiile în care în ultimele trei zile au fost confirmate încă şase cazuri de gripă nouă.
Tulcea: Primul caz confirmat de gripă nouă din judeţ O elevă a Liceului 'Grigore Moisil', în vârstă de 16 ani, se află internată în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea după ce Institutul Cantacuzino din Bucureşti a confirmat suspiciunea de gripă nouă transmisă de medicii tulceni.
Tulcea: Încă o suspiciune de gripă nouă Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a decis, miercuri, internarea unei adolescente în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) care este suspectă de gripă nouă.
Argeş: S-au confirmat suspiciunile de gripă nouă în cazul unei franţuzoaice Analizele de laborator au confirmat suspiciunile infectare cu virusul A/H1N1 în cazul unei femei de 31 de ani, cu cetăţenie franceză, angajată a unei societăţi cu capital străin, care prezenta simptome specifice gripei noi, transmite corespondentul AGERPRES.
Vrancea: Gripa nouă a ajuns la Ambulanţă Un asistent de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean a fost diagnosticat cu virusul A/H1N1, miercuri, conducerea serviciului luând măsuri sporite pentru a împiedica răspândirea virusului. De miercuri, toţi angajaţii poartă măşti de protecţie iar ambulanţele şi clădirea au fost dezinfectate cu substanţe...
Încă un caz de gripă nouă la o şcoală din Capitală Un nou caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat la un cadru didactic de la Şcoala 147 din sectorul 5 al Capitalei, iar autorităţile au decis suspendarea, începând de miercuri, a cursurilor clasei la care învăţătoarea preda, pentru o perioadă de 7 zile, a informat Centrul Naţional de Prevenire...