Cele mai citite
 


170.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică, retrase în Canada din cauza reacţiilor alergice
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 170.000 de doze de vaccin pentru gripa pandemică au fost retrase în Canada vineri, după ce oficiali din sistemul sanitar au raportat un număr neobişnuit de mare de reacţii alergice, relatează Xinhua.
Oficiali ai sistemului sanitar din provincia Manitoba au raportat joi un număr neobişnuit de mare de reacţii alergice după folosirea vaccinurilor dintr-un lot fabricat de o uzină a producătorului britanic GlaxoSmithKline (GSK) din Quebec.

În mod obişnuit se aşteaptă una sau două reacţii alergice la un lot de asemenea mărime, dar în provincia Manitoba s-au înregistrat şase astfel de reacţii alergice.

GSK a precizat vineri într-un comunicat că retragerea dozelor a fost o măsură preventivă şi că va efectua investigaţii pentru a determina dacă era ceva în neregulă cu respectivul lot.

Până în prezent, precizează Xinhua, nicio altă provincie în care se foloseşte vaccinul nu a raportat o creştere a numărului reacţiilor adverse.

Din cele 6,6 milioane de persoane care au fost vaccinate au existat numai 36 de cazuri de reacţii adverse grave, a precizat şeful sistemului de sănătate publică din Canada, dr. David Butler-Jones.

Este posibil ca o persoană să fi murit din cauza unei reacţii grave la vaccin, dar nu s-a stabilit în mod clar că decesul ar fi fost provocat de acesta, a mai precizat medicul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa AH1N1: Elveţia va distruge doze de vaccin evaluate la 43 milioane de euro Elveţia va distruge la sfârşitul acestui an 3,4 milioane de doze de vaccin împotriva gripei AH1N1, evaluate la 56,4 milioane de franci elveţieni (43 milioane de euro), a anunţat marţi Oficiul federal pentru sănătate publică, potrivit agenţiei spaniole de presă EFE.
Canada va dona OMS 5 milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine Guvernul canadian a anunţat joi că va face o donaţie de cinci milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), la care se adaugă şi suma de şase milioane de dolari (5,6 milioane de dolari americani) cu titlu de contribuţie la lupta împotriva pandemiei mondiale...
Lotul de vaccinuri care a provocat reacţii adverse în Canada a fost folosit aproape în întregime Un lot de 172.000 de doze de vaccin împotriva gripei porcine, dintre care unele au provocat reacţii alergice violente, a fost utilizat aproape în întregime, au recunoscut miercuri autorităţile canadiene, precizând că reacţiile adverse au fost totuşi puţin numeroase, relatează AFP.
GSK donează 50 milioane de vaccinuri împotriva gripei H1N1 pentru ţările sărace Laboratorul britanic GlaxoSmithKline (GSK) a anunţat marţi că va dona 50 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei H1N1 Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru programe de imunizare în unele din ţările cele mai sărace din lume, transmite AFP.
Neamţ: Doar 30 doze de vaccin AH1N1 pentru fiecare medic de familie Fiecare dintre cei 280 de medici de familie din judeţ a primit, marţi, doar 30 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, care, cel mai probabil, se vor termina în aceeaşi zi, datorită numărului mare de solicitări.
Aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1, expirate în depozitele DSP Vaslui Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui are pe stoc aproximativ 13.000 de doze de vaccin împotriva virusului AH1N1 care au expirat în cursul lunii septembrie 2010.