Cele mai citite
 


Videanu: Problema salariilor din sănătate este rezolvată
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul interimar al Economiei şi Sănătăţii, Adriean Videanu, care s-a aflat vineri după-amiază la Alexandria, după ce în aceeaşi zi sindicaliştii de la Sanitas au organizat un miting de protest în apropierea Prefecturii Teleorman, a declarat într-o conferinţă de presă că, până la sfârşitul acestui an, sunt acoperite toate drepturile salariale ale personalului din sectorul sanitar al României.
'Guvernul a mai alocat opt milioane de lei pentru plata salariilor pentru perioada care a mai rămas până la sfârşitul anului, când sper să vină un alt ministru la Sănătate. Avem banii inclusiv pentru gărzi suplimentare, dată fiind escaladarea exponenţială a virusului A/H1N1, dar şi pentru tot ce înseamnă terapie intensivă şi zone de primire', a afirmat Adriean Videanu.

În ceea ce priveşte problemele de subfinanţare semnalate de sindicatele din sistemul sanitar din Teleorman, ministrul a solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pe baza cererii prefectului judeţului, o evaluare urgentă, urmând să fie primit un răspuns la începutul săptămânii viitoare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...
Covasna: Miting de protest organizat de Sanitas în faţa Prefecturii din Sfântu Gheorghe Aproximativ 300 de angajaţi din sistemul sanitar au participat luni la amiază la un miting organizat de Sindicatul Sanitas Covasna în fata Prefecturii din Sfântu Gheorghe în semn de protest faţă de subfinanţarea spitalelor şi a măsurile de restructurare prevăzute de Ministerul Sănătăţii.
Teleorman: Donaţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă O donaţie în valoare de 250.000 de lei, constând în paturi moderne de terapie intensivă, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Alexandria prin grija Consiliului Local.
Covasna: Sindicaliştii Sanitas participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.
Iaşi: Sindicaliştii Sanitas anunţă o toamnă cu proteste Sindicaliştii din cadrul filialei ieşene a Sanitas sunt decişi să înceapă luna octombrie cu pichetarea Prefecturii, iar după Sărbătorile Iaşilor să-şi continue protestele cu un miting şi acţiuni de pichetare a DSP şi CJAS.