Cele mai citite
 


Al treilea caz mortal de gripă H1N1 în Austria
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Austria a înregistrat vineri cel de-al treilea caz mortal de gripă H1N1, al unui bărbat în vârstă de 41 de ani, decedat în cursul nopţii la Salzburg, transmite AFP.
Potrivit unor surse medicale, bărbatul, de origine bavareză, fusese spitalizat în urmă cu trei săptămâni, în stare critică, după contractarea virusului H1N1. El a decedat în urma unor complicaţii, printre care o hemoragie cerebrală, a precizat un purtător de cuvânt al spitalului din Salzburg.

Prima victimă a gripei pandemice în Austria a fost un muncitor român, decedat tot în urma unor complicaţii.

Vineri, directorul general pentru sănătate publică din Austria, Hubert Hrabcik, a declarat că închiderea instituţiilor şcolare nu îşi mai are rostul, întrucât menţinerea copiilor la domiciliu nu mai este de ajuns pentru a-i proteja de epidemia care se extinde în rândul populaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
China: primul caz mortal de gripă H1N1, în Tibet (oficial) China a înregistrat primul caz mortal de gripă H1N1, duminică, în regiunea autonomă Tibet /sud-vest/, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii chinez, citat de Xinhua.
China: al doilea caz mortal de gripă H1N1 China a înregistrat al doilea caz mortal de gripă H1N1, în provincia Qinghai, în nord-vestul ţării, a anunţat vineri Ministerul chinez al sănătăţii, fără să furnizeze detalii despre victimă, relatează AFP.
Austria: primul caz mortal de gripă H1N1, o fetiţă italiană de 11 ani Un fetiţă italiană de 11 ani a murit luni de gripă H1N1 la Innsbruck /vest/, primul caz mortal al epidemiei de gripă porcină înregistrat în Austria, a anunţat spitalul unde era internată.
Afganistan: opt cazuri mortale de gripă H1N1 Afganistanul a înregistrat opt decese datorate gripei H1N1 în ultimele zece zile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, al cărui bilanţ precedent nu era decât de un mort.
Gripa H1N1 în Turcia: 19 noi decese, bilanţul ajunge la 112 morţi Turcia a înregistrat 19 noi decese din cauza virusului gripei H1N1, ceea ce ridică la 112 numărul morţilor din cauza acestei maladii, a anunţat luni Ministerul Sănătăţii, citat de AFP.
Gripa H1N1: Al doilea deces în Cehia Un cetăţean ceh 'de vârstă medie', atins de virusul gripei H1N1, a murit vineri într-un spital din Ostrava (nord-est). Este al doilea deces din Cehia din cauza acestei boli, a informat sâmbătă spitalul, transmite AFP.