Cele mai citite
 


Norvegia a descoperit o mutaţie potenţial semnificativă a virusului H1N1
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare norvegiene au anunţat vineri că au descoperit o mutaţie potenţial semnificativă a tulpinei virale H1N1, ce ar putea fi responsabilă de provocarea simptomelor severe la persoanele infectate, transmite Reuters.
'Mutaţia ar putea favoriza capacitatea virusului de a pătrunde adânc în aparatul respirator, cauzând astfel o boală mai gravă', a indicat Institutul norvegian pentru sănătate publică, într-un comunicat.

Autorităţile afirmă că nu au niciun motiv să considere că mutaţia ar afecta efectul vaccinurilor antigripale sau medicamentelor antivirale comercializate.

În Norvegia, mutaţia a fost identificată la două persoane decedate după contractarea virusului H1N1, precum şi la un bolnav grav.

Potrivit autorităţilor sanitare, nu este clar dacă virusul mutant se răspândeşte în rândul populaţiei, sau dacă modificările spontane s-au produs la cei trei pacienţi.

Norvegia a confirmat 23 de cazuri mortale de gripă H1N1, un bilanţ relativ mai mare decât în alte state europene, raportat la numărul populaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Virusul gripei A a cunoscut mutaţii, dar sporadice în opinia experţilor Se pare că noul virus gripal A/H1N1 a suferit mutaţii, în Norvegia, Italia şi în alte ţări ale lumii. Experţii nu au căzut însă de acord: în unele articole scriu că mutaţia este nesemnificativă, în altele că ea ar face virusul mai periculos. În Norvegia oamenii de ştiinţă au cules eşantioane de sânge...
Mutaţie H1N1: Vaccinurile rămân eficiente (responsabil francez) Paris, 21 nov /Agerpres/ - Vaccinurile împotriva gripei pandemice rămân eficiente, datorită adjuvanţilor, în pofida descoperirii de către Norvegia a unei mutaţii a virusului H1N1 în trei cazuri, a afirmat sâmbătă Didier Houssin, director general în Ministerul francez al Sănătăţii, potrivit AFP.
Gripa H1N1: Norvegia recomandă o vaccinare în masă a populaţiei Autorităţile sanitare norvegiene au preconizat vineri o vaccinare în masă a populaţiei împotriva gripei H1N1 în Norvegia unde s-au înregistrat 10 morţi, informează AFP.
Afganistan: opt cazuri mortale de gripă H1N1 Afganistanul a înregistrat opt decese datorate gripei H1N1 în ultimele zece zile, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, al cărui bilanţ precedent nu era decât de un mort.
Mai multe cazuri mortale de gripă H1N1 în Columbia Trei cazuri mortale de gripă H1N1 au fost semnalate recent la Bogota, o epidemie legată de condiţiile climatice din capitala columbiană, au anunţat miercuri autorităţile sanitare, relatează AFP.
Rusia confirmă primele două cazuri mortale de gripă H1N1 Autorităţile ruse au anunţat marţi că două femei au decedat după ce au contractat virusul H1N1, acestea fiind primele cazuri mortale de gripă nouă în Rusia, transmite AFP.