Cele mai citite
 


Vâlcea: Virusul AH1N1 într-un centru de plasament din Râmnicu Vâlcea
sâmbătă, 21 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doi minori de 13 ani au fost depistaţi, vineri, cu virusul AH1N1 într-un centru de plasament din municipiul Râmnicu Vâlcea, a declarat în exclusivitate pentru AGERPRES, dr. Roxana Radu, director adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă?Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea.
'Virusul se pare că a fost adus de un copil al străzii care, când a venit în plasament, a prezentat simptome de gripă şi a fost internat de urgenţă. Între timp a mai fost contaminat încă un minor din acelaşi centru de plasament', a precizat dr. Roxana Radu.

Cei doi copii au fost internaţi, iar centrul de plasament a intrat în carantină.

'Un număr de 25 de copii care trebuiau să mănânce sâmbătă şi duminică în centrul de plasament cu pricina vor fi direcţionaţi în alt centru', a precizat dr. Roxana Radu.

Potrivit acesteia, au fost luate toate măsurile însemnând măşti, dezinfectanţi, medicamente pentru a preveni extinderea virusului şi la alţi copii sănătoşi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Centru pentru vaccinare împotriva gripei noi, deschis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad a deschis, sâmbătă, un centru pentru vaccinarea împotriva gripei noi, ce va funcţiona în cadrul Secţiei boli infecţioase adulţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
E.Frâncu (PNL): Râmnicu Vâlcea, alături de staţiunile balneo, ar putea deveni un centru medical de renume Municipiul Râmnicu Vâlcea ar putea rivaliza din punct de vedere medical cu Cluj-Napoca sau Târgu Mureş dacă s-ar putea atrage fonduri europene pentru dotarea clinicilor şi spitalelor existente, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul liberal Emilian Frâncu.
Preşedintele CJ Vâlcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea un compartiment de reumatologie Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea va avea un compartiment de reumatologie, solicitarea în acest sens a Consiliului Judeţean primind aprobarea din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.
La Râmnicu Vâlcea se inaugurează un Centru de Nefrologie şi Dializă IHS Centrul de Nefrologie şi Dializă IHS inaugurează în Râmnicu Vâlcea o nouă clinică, cu acest prilej fiind organizate un simpozionul cu tema "Boala cronică de rinichi - o 'piesă' cu mai multe roluri" şi screening gratuit pentru pacienţii cu risc de boală cronică de rinichi, se arată într-un comunicat remis...
În Râmnicu Vâlcea va fi construit un centru modern de radioterapie Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, marţi, concesionarea unui teren către o companie germană în vederea construirii unuia dintre cele mai moderne centre de radioterapie din România.