Cele mai citite
 


18 spitale, transferate la Primăria Capitalei
miercuri, 28 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Ministerul Sănătăţii, împreună cu Ministerul Administraţiei şi Internelor, a finalizat normele metodologice prin care spitalele din Capitală vor trece în coordonarea Primăriei. (Sursa: Agerpres)

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, va prezenta Guvernului, joi, proiectul de act normativ privind transferul unor atribuţii şi competenţe ale MS către autorităţile publice locale.

"Am creat un proiect pilot, prin care vom transfera în competenţa autorităţii locale managementul asistenţei medicale în 18 spitale din Capitală. Este un pas important în cadrul procesului de descentralizare, care rămâne o prioritate majoră a mandatului meu", a declarat Ion Bazac.
Săptămâna viitoare urmează să fie semnat protocolul de predare-primire a acestor spitale.
Conform noului proiect de hotărâre de Guvern, autorităţile locale vor deveni responsabile de acoperirea cu servicii de asistenţă medicală comunitară, asistenţă medicală în unităţile de învăţământ şi asistenţă medico-socială a populaţiei, în special din zonele defavorizate.
Proiectul de act normativ se va găsi de începând de joi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la adresa www.ms.ro. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.