Cele mai citite
 


Mutaţie H1N1: Vaccinurile rămân eficiente (responsabil francez)
sâmbătă, 21 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paris, 21 nov /Agerpres/ - Vaccinurile împotriva gripei pandemice rămân eficiente, datorită adjuvanţilor, în pofida descoperirii de către Norvegia a unei mutaţii a virusului H1N1 în trei cazuri, a afirmat sâmbătă Didier Houssin, director general în Ministerul francez al Sănătăţii, potrivit AFP.
'Imunogenicitatea nu se modifică din cauza acestei mutaţii, deci vaccinurile rămân eficiente', a declarat profesorul Houssin postului de radio Europe 1.

'Tocmai pentru că ne temeam de o asemenea mutaţie, un anumit număr de vaccinuri conţin un adjuvant pentru a putea face, eventual, faţă mutaţiilor', a explicat acesta.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a comunicat vineri că Norvegia a descoperit o mutaţie a virusului pandemic H1N1 în trei cazuri.

Profesorul Houssin a estimat că această mutaţie este 'îngrijorătoare', deoarece 'poate permite virusului să se implanteze mai adânc în aparatul pulmonar şi să provoace o maladie pulmonară mai severă'.

'Acest lucru înseamnă clar că trebuie respectate recomandările de vaccinare împotriva acestei gripe', a declarat oficialul citat.

Întrebat în legătură cu cazurile posibile de transmitere interumană a unei tulpini din virusul pandemic rezistent la Tamiflu în Ţara Galilor, profesorul Houssin a estimat că 'este de asemenea un element punctual şi la început'.

Autorităţile sanitare norvegiene au anunţat vineri că au descoperit o mutaţie potenţial semnificativă a tulpinei virale H1N1, ce ar putea fi responsabilă de provocarea simptomelor severe la persoanele infectate.

'Mutaţia ar putea favoriza capacitatea virusului de a pătrunde adânc în aparatul respirator, cauzând astfel o boală mai gravă', a indicat Institutul norvegian pentru sănătate publică, într-un comunicat.

Potrivit autorităţilor sanitare, nu este clar dacă virusul mutant se răspândeşte în rândul populaţiei, sau dacă modificările spontane s-au produs la cei trei pacienţi.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Virusul gripei A a cunoscut mutaţii, dar sporadice în opinia experţilor Se pare că noul virus gripal A/H1N1 a suferit mutaţii, în Norvegia, Italia şi în alte ţări ale lumii. Experţii nu au căzut însă de acord: în unele articole scriu că mutaţia este nesemnificativă, în altele că ea ar face virusul mai periculos. În Norvegia oamenii de ştiinţă au cules eşantioane de sânge...
Norvegia a descoperit o mutaţie potenţial semnificativă a virusului H1N1 Autorităţile sanitare norvegiene au anunţat vineri că au descoperit o mutaţie potenţial semnificativă a tulpinei virale H1N1, ce ar putea fi responsabilă de provocarea simptomelor severe la persoanele infectate, transmite Reuters.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Descoperirea unei noi mutaţii genetice care predispune la Alzheimer O mutaţie genetică rară, legată de sistemul imunitar, predispune la îmbolnăvirea de maladia Alzheimer, la persoanele în vârstă, conform unui studiu islandez publicat în SUA, transmite AFP.
Virusuri noi ameninţă periodic Periodic apare ameninţarea unui nou virus - SIDA, SRAS, H1N1, Ebola - pe fondul unor factori favorizanţi precum presiunea demografică, evoluţia modului de viaţă şi încălzirea climei, potrivit AFP.
A(H1N1): peste 10.000 de morţi în întreaga lume, conform datelor OMS Paris, 18 dec /Agerpres/ - Numărul deceselor provocate de noua gripă pandemică H1N1 a depăşit 10.000 de la apariţia epidemiei în primăvară, conform unui ultim bilanţ dat publicităţii vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.