Cele mai citite
 


CNAS a constat o creştere în 2009 a consumului de medicamente
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 22 nov /Agerpres/ - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a constatat o creştere a consumului de medicamente compensate şi gratuite ce a avut drept consecinţă epuizarea prematură a fondurilor alocate pentru întregul an 2009, se arată într-un comunicat remis, duminică, AGERPRES.
Astfel, pentru asigurarea continuităţii accesului populaţiei la medicamente, sumele alocate iniţial, care au fost la un nivel superior celor de anul trecut, au fost suplimentate recent cu credite de angajament în valoare totală de 2,08 miliarde lei.
Eliminarea plafoanelor de la farmacii în urmă cu un an, măsură care a sporit accesul pacienţilor la tratamentele necesare, a dus însă şi la creşterea costurilor cu medicamentele, consumându-se în acest fel bugetul alocat anului 2009 în primele trei trimestre.
Dat find contextul economic actual, măsura identificată pentru asigurarea continuităţii accesului pacienţilor la medicamente a fost suplimentarea fondurilor de care dispune sistemul asigurarilor sociale de sănătate, prin credite de angajament, astfel încât facturile corespunzatoare medicamentelor eliberate peste bugetul iniţial să poată fi înregistrate şi introduse la plată.
În continuare, CNAS încearcă să identifice cele mai bune soluţii pentru asigurarea continuităţii tratamentului bolnavilor şi cere tuturor parţilor implicate să depună toate eforturile pentru depăşirea situaţiei actuale dificile, astfel încăt să nu fie pusă în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor.
În acelaşi timp, ca principal finanţator al sistemului sanitar, cunoscând faptul că pentru sănătatea populaţiei ţării sunt necesare sume mai mari decât cele care se colectează la ora actuală, CNAS acţionează prin toate pârghiile legale pentru adoptarea de noi soluţii care să duc la creşterea fondurilor alocate acestui sector relevă sursa citată. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
CNAS: 51 de molecule pot beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite, dintre care şi molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice...
CNAS a făcut demersurile necesare punerii în executare a sentinţei privind cei 7 pacienţi bolnavi de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a întreprins demersurile necesare pentru punerea în executare a sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti cu privire la acordarea celor şapte pacienţi bolnavi de cancer a unor tratamente în regim de compensare 100% care nu sunt cuprinse în lista de medicamente...
Curtea de Apel Bucureşti obligă CNAS să ofere gratuit medicamente unor bolnavi de cancer Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis miercuri ca Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să ofere gratuit medicamente noi către şapte bolnavi de cancer.
Ciurchea (CNAS): Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie Contractul-cadru cu furnizorii de servicii medicale va fi semnat probabil în luna martie, după consultarea pe care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) o va avea cu toţi partenerii implicaţi, a precizat miercuri pentru AGERPRES preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.