Cele mai citite
 


Amplu studiu pentru un medicament împotriva malariei
duminică, 22 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 22 nov /Agerpres/ - Un acord privind lansarea celui mai amplu studiu pentru evaluarea siguranţei şi a eficacităţii unui medicament împotriva malariei a fost încheiat, la sfârsitul acestei săptămâni, între Sanofi-Aventis şi Medicines for Malaria Venture (MMV).
Acest program de monitorizare la faţa locului a utilizării medicamentului ASAQ, o combinaţie fixă de artesunat şi amodiaquin, a fost lansat în Coasta de Fildeş în urmă cu o lună. ASAQ este singura combinaţie fixă de artesunat şi amodiaquin pre-calificată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru tratamentul malariei necomplicate, determinată de Plasmodium falciparum.
ASAQ este un produs rezultat din parteneriatul între Sanofi-Aventis şi Drugs for Neglected Diseases Initiative (DNDI) - Iniţiativa pentru Medicamente destinate Bolilor Neglijate - şi a fost lansat pe piaţă în 2007.
''Am conceput un program inovator de monitorizare în teren, la faţa locului, pentru a evalua eficacitatea şi siguranţa ASAQ în condiţii reale de utilizare. Datorită sprijinului acordat de MMV, putem lansa acum în Coasta de Fildeş acest amplu studiu care completează cel mai ambiţios program de monitorizare lansat vreodată în Africa'', a afirmat Robert Sebbag, vice-preşedinte, Acces la Medicamente în cadrul Sanofi-Aventis.
Potrivit termenilor acordului încheiat, MMV va contribui cu 1,5 milioane dolari SUA pentru implementarea acestui amplu program de monitorizare în teren, dezvoltat de Sanofi-Aventis şi Programul Naţional de Control al Malariei din Coasta de Fildeş. Se preconizează că, în decursul a doi ani, vor fi incluşi în program aproximativ 15.000 de pacienţi afectaţi de malarie. Tuturor pacienţilor diagnosticaţi cu malarie necomplicată în clinicile publice din anumite zone ale districtului Agboville (situat la aproximativ 100 km nord de Abidjan) li se va prescrie tratamentul cu ASAQ.
În interval de o săptămână, pacienţii vor fi vizitaţi acasă de agenţi comunitari special instruiţi pentru a evalua toleranţa şi complianţa la tratament.
''Datele colectate în studiile clinice nu oferă întotdeauna o imagine completă a eficacităţii şi siguranţei unui medicament nou. Acest amplu studiu realizat în Coasta de Fildeş va utiliza metode inovatoare pentru a monitoriza eficacitatea şi siguranţa medicamentelor anti-malarice şi pentru a genera date esenţiale'', a declarat dr. Chris Hentschel, Preşedinte şi CEO al MMV.
Malaria este o boală infecţioasă fatală ce cauzează anual moartea a aproximativ un milion de persoane, dintre care peste 90% sunt din Africa şi 85% sunt copii cu vârsta sub cinci ani. Majoritatea acestor decese este determinată de lipsa accesului la medicamente anti-malarice eficiente şi de complianţa redusă a pacienţilor.
Studiile de dezvoltare a medicamentelor sunt realizate în condiţii de control strict care sunt foarte diferite faţă de situaţia din teren. Odată ce un nou medicament este distribuit la scară largă, este important să se monitorizeze utilizarea sa raţională. Datorită distribuţiei largi a produselor anti-malarice şi a deficienţelor din sistemele de monitorizare în multe ţări cu endemie de malarie, sunt necesare studii post-autorizare pentru a evalua eficacitatea şi siguranţa produsului.
Programul de monitorizare pe teren a ASAQ include mai multe studii efectuate în diferite ţări africane. Fiecare dintre acestea va furniza un set specific de date privind siguranţa şi eficacitatea ASAQ datorită utilizării mai multor metodologii de studiu.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii publică recomandări provizorii de utilizare a bedaquilinei în tratamentul tuberculozei cu rezistenţă polimedicamentoasă Janssen-Cilag International NV (Janssen) salută astăzi apariţia recomandărilor provizorii elaborate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) privind utilizarea bedaquilinei în tratamentul tuberculozei (TB) pulmonare cu rezistenţă plurimedicamentoasă (multi-drug resistant tuberculosis, MDR-TB) drept...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
Un nou studiu despre persistenţa virusului Ebola este efectuat în Liberia Un nou studiu a fost lansat în Liberia cu privire la persistenţa virusului Ebola printre supravieţuitorii epidemiei care a provocat în Africa de Vest peste 11.300 de decese de la sfârşitul anului 2013, potrivit unui comunicat primit joi de agenţia France Presse (AFP).
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a lansat o reţea destinată luptei împotriva hepatitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat vineri o reţea destinată luptei împotriva hepatitei, în contextul infectării cronice a sute de milioane de oameni cu virusul hepatic, relatează Kyodo.
Rata mare a avorturilor din România, rezultat al ajutorului american pentru contracepţie Date recente publicate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că România are cea mai mare rată a avorturilor din Europa - 480 de avorturi la fiecare 1.000 de născuţi vii, ceea ce reprezintă peste dublul mediei din UE. Totodată, are una dintre cele mai mari rate ale mortalităţii materne, cu 27...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...