Cele mai citite
 


Pacienţii transplantaţi nu găsesc medicamente
miercuri, 28 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Din farmacii au început să dispară, în ultimul timp, o serie de medicamente, între care se află şi cele pentru imunosupresie, absolut necesare persoanelor care au suferit un transplant. (Sursa: Agerpres)

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC), Cezar Irimia, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că problema este foarte gravă, deoarece dacă pacienţii nu îşi fac tratamentul organul transplantat este rejectat şi aceştia pot muri.

Preşedintele COPAC a solicitat o întâlnire cu ministrul Sănătăţii pentru a prezenta problemele cu care se confruntă pacienţii cu cancer, cu transplant, epilepsie, SIDA, diabet şi alte boli cronice, care nu pot aştepta să-şi facă tratamentul în funcţie de existenţa bugetului sau de stabilirea noilor modalităţi de calcul al preţului la medicamente.
Distribuitorii şi importatorii de medicamente au sistat furnizarea către farmacii a aproximativ 50% dintre medicamentele mai scumpe al căror preţ este în euro şi franci elveţieni, a declarat, pentru AGERPRES, dr. Viorel Vasile, preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor de Medicamente.
El şi-a exprimat speranţa că pe 2 februarie se vor putea relua livrările, dacă miercuri va fi publicat noul catalogul cu noile preţuri la medicamente - CANAMED, după o nouă formulă şi la un curs leu-euro de 4 lei.
Până la rezolvarea acestor probleme au de suferit pacienţii cu boli grave, cei cu transplant, cancer, diabet, SIDA, a spus dr. Viorel Vasile. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.