Cele mai citite
 


Ciprul începe vaccinarea împotriva gripei porcine
marţi, 24 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un oficial al Ministerului Sănătăţii din Cipru a anunţat că autorităţile au început vaccinarea împotriva gripei porcine a personalului care lucrează în sănătate, a femeilor însărcinate şi a pacienţilor aflaţi în grupele de risc crescut, transmite, luni, Associated Press.
Olga Kalakouta a declarat că procedura de vaccinare voluntară a 50.000 de persoane a fost demarată luni şi că ea va continua în următoarele trei săptămâni, într-o serie de centre medicale.

Pacienţii cu grad de risc înalt, incluzându-i pe cei cu astm sever şi moderat, sensibilităţi pulmonare cronice şi boli de inimă şi rinichi, vor fi obligaţi să prezinte carduri de identitate emise de stat şi certificate medicale.

Kalakouta a afirmat că această acţiune este prima parte dintr-un program ministerial de vaccinare a unui număr total de 400.000 de ciprioţi greci şi turci, aproape jumătate din populaţia divizată etnic a insulei.

Cazurile de gripă porcină de pe insulă au fost reduse ca număr până în acest moment.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primul caz mortal de gripă A H1N1 în Cipru Ciprul a înregistrat primul caz mortal de gripă A H1N1, fiind vorba de o fetiţă de cinci luni, decedată la Nicosia din cauza unor complicaţii neurologice, a anunţat marţi Ministerul cipriot al Sănătăţii, transmite AFP.
(Corespondenţă Agerpres) 250.000 de cazuri de gripă nouă în Italia Roma, 4 nov - Corespondentul Agerpres, Marius Frăţilă, transmite: În Italia s-au înregistrat în total 250.000 de cazuri de persoane care au avut gripa porcină, cu o incidenţă medie de 3,8 cazuri la mia de locuitori, iar numărul deceselor cauzate de această epidemie este de 18 persoane, a anunţat marţi...
Tulcea: Campania de vaccinare împotriva gripei ar putea începe la finele lunii noiembrie Campania de imunizare a populaţiei pentru gripă va începe cel mai probabil la finele acestei luni, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea începând deja pregătirile pentru prevenirea unor situaţii dificile în sezonul rece.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Măsuri de prevenire a apariţiei gripei porcine Bucureşti, 4 mai /Agerpres/ - Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii a luat luni primele măsuri de prevenire şi control al apariţiei cazurilor de gripă umană cu tulpină de origine porcină. Comitetul a stabilit, în primă fază, paşii care trebuie urmaţi în identificarea, transportul şi modalităţile...
Suceava: Al doilea caz în judeţ de deces cauzat de gripa porcină Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din zona Vatra Dornei, diagnosticat cu gripă cu virus AH1N1, ce prezenta afecţiuni cronice asociate, a murit în Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES, joi, de Biroul de presă al DSP Suceava.