Cele mai citite
 


Medicamentele compensate se scumpesc cu 10%
joi, 29 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Preţul medicamentelor compensate şi acordate gratuit va creşte cu aproximativ 10%, ca urmare a aplicării noului curs valutar de 4 lei pentru 1 euro. (Sursa: Agerpres)

În ce priveşte ordinul referitor la noile modalităţi de calcul al preţului la medicamente, acesta se va aplica la 60 de zile de la elaborarea lui, până atunci funcţionând ordinul actual, cu modificarea privind cursul valutar.

Medicamentele pentru spitale vor rămâne la acelaşi preţ ca până acum.
Sorin Popescu, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM), a spus că, dacă România doreşte să utilizeze, ca modalitate de calcul, preţul cel mai mic din 12 ţări din UE, va încuraja comerţul paralel. Aceasta, deoarece vor fi companii care vor cumpăra medicamente la preţul cel mai mic din România şi le vor vinde la preţuri mai mari în ţările lor, iar acest lucru va reduce accesul pacienţilor români la tratament.
Distribuitorii au anunţat că vor aproviziona, începând de luni, farmaciile, dar vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu, a afirmat că este greu de spus dacă în farmacii se vor găsi medicamente de luni, pentru că trebuie refăcute softurile, iar casele de asigurări nu au anunţat noile preţuri.
Distribuitorii şi importatori de medicamente şi Colegiul Farmaciştilor au avut mai multe runde de convorbiri cu ministrul Sănătăţii cu privire la preţul medicamentelor, pentru că unele dintre acestea erau prea scumpe şi nu puteau fi furnizate farmaciilor la vechiul curs, pacienţii confruntându-se cu lipsa lor din farmacii.
Prin intrarea în vigoare a noului curs valutar, farmaciile vor reîncepe aprovizionarea lor cu medicamente. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.