Cele mai citite
 


Medical Forum Alba Iulia
marţi, 17 septembrie 2013   ::   0 Comentarii ::
 

În perioada 19-20 septembrie, mf – Ziarul Medicului de Familie împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei organizează la Hotel Cetate-Imparatul Romanilor, str. Unirii nr.5 cea de-a V-a ediție a conferinței Medical Forum, un eveniment cu tradiţie dedicat medicilor de familie. 

Aflat la cea de-a V-a ediţie, evenimentul Medical Forum Alba Iulia reprezintă un prilej deosebit pentru medicii de familie, autorităţi, dar şi pentru rezidenţii din medicina de familie să dezbată cele mai stringente probleme cu care se confruntă asistenţa medicală primară.
 
Cele patru sesiuni ale forumului se vor desfăşura pe parcursul a două zile şi vor fi moderate de dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, la eveniment fiind aşteptaţi aproximativ 200 de participanţi.
Ediţia din acest an a Medical Forum îşi propune să aducă în atenţia participanţilor subiecte incitante referitoare la rolul şi locul medicului de familie în actualul context economico – social.
 
Pe parcursul celor două zile, vor fi abordate teme specifice medicinei de familie în sistemul medical românesc, precum: “Prescrierea electronică, de la implementare la obligativitate”, “Cardul de sănătate, nod gordian sau povară birocratică inutilă”, “Dosarul electronic al pacientului, o poveste complicată”, “Pachetul bazal de servicii medicale în sistemul social de asigurări de sănătate”,Patologia cardiovasculară, diabetul şi obezitatea - probleme cheie pentru sănătatea pacienţilor din România”, “Performanţa profesională sau birocratizarea activităţii MF?”, “Relaţia MF cu celelalte specialităţi medicale?”, “ Criterii de referinţă în siguranţa pacienţilor, evitarea cazurilor de malpraxis”, “Implicarea activă a autorităţilor în sistemul de medicină primară, cu precadere în mediul rural”, “Centrele de permanenţă, de la grija pentru comunitate până la funcţionarea optimă”, “Medicina comunitară, şcolară – probleme de actualitate.”
„Medical Forum este o manifestare de suflet pentru medicii de familie. De ani buni transmitem cu rigurozitate colegilor noştri mesaje de imagine, de profesionalism şi de solidaritate în toate oraşele importante ale ţării. Ne ocupăm cu atenţie de profesie, de organizaţiile noastre, dar şi de problemele practice - legislative şi contractuale, de care ne lovim în fiecare zi în cabinetele noastre. Medical Forum un eveniment special care ne oferă anual prilejul să fim împreună şi să aducem la zi problemele noastre”, declară dr. Rodica Tănăsescu, preşedintele SNMF.
 
Printre lectorii invitaţi se numără  Dr. Rodica Tănăsescu, Preşedinte Societatea Naţională de Medicina Familiei, Dr. George HABER, Preşedinte, Asociaţia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Gheorghe VIERU, Preşedinte, Colegiul Medicilor Alba, Silvia PUIE, Preşedinte - Director General, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Alba, Dr. Horea TIMIŞ, Director Executiv, Direcţia de Sănătate Alba, Sef. Lucr. Dr. SZASZ Jozsef Attila – UMF Tg Mures, medic primar neurolog - SCJU Tg Mures, Sectia Neurologie 2, Conf. Univ. Dr. PORR Paul Jürgen – Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu - Facul­tatea de Medicină „Victor Papilian”; medic primar medicină internă și gastroenterologie; Sef Cl. Medicala 1 - SCJU Sibiu,Dr. Viktor TELEVKA, Medic Specialist Ortopedie traumatologie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, Dr. Cristian TIBEA, Medic Specialist Obstetrica – Ginecologie, Spital Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, Dr. Carmen CRĂCIUN, Asociaţia Medicilor de Familie din Alba, Asis. licenţia Cristina TACA, Asociaţia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Lucia CRĂCIUN, Asociaţia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Corina CADAR, Asociaţia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Tiberiu PROCOPCIUC, Asociaţia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Mădălina VESA, Asociaţia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Daniela PICOŞ, Asociaţia Medicilor de Familie din Alba, Dr. Florin BUSUIOC, Medic Primar Psihiatrie, Spital Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.
 
Producătorii şi distribuitorii de medicamente prezenţi la manifestare vor avea expuneri ce vin în întâmpinarea nevoii de informare a medicilor prin conectarea acestora la noutăţile existente pe piaţa de profil.
 
Evenimentul îi are ca parteneri pe: Pfizer, Berlin-Chemie Menarini, Chiesi, Sanofi Pasteur, Ac Helcor, Fiterman Pharma, iar ca parteneri media pe mf-ziarul medicului de familie, Romedic, AgerPres, Medicalmanager, ComunicateMedicale.ro, SanatateaTV, Paginamedicala, GhidCabinet, Farma Media.
 

Informaţii suplimentare: Ada Voicu, telefon 0756 111273, sau e-mail: ada.voicu@pharmabusiness.com.ro 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Medical Forum Galati În perioada 12-13 noiembrie, mf – Ziarul Medicului de Familie împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei organizează la Hotel Viva Club, str. Traian nr.429, cea de-a V-a ediție a conferinței Medical Forum, un eveniment cu tradiţie dedicat medicilor de familie.
Medical Forum Bacau În perioada 23-24 octombrie, mf – Ziarul Medicului de Familie împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei organizează la Centrul de Afaceri si Expozitional Bacau, Calea Dr. Alexandru Safran nr.145, cea de-a V-a ediție a conferinței Medical Forum, un eveniment cu tradiţie dedicat medicilor de...
Medical Forum Bucureşti În perioada 16-17 mai, mf – Ziarul Medicului de Familie împreună cu Societatea Naţională de Medicina Familiei organizează la Hotel Ramada Parc Medical Forum Bucureşti, un eveniment cu tradiţie dedicat medicilor de familie.
Medical Forum Bucureşti Medicii de familie bucureşteni sunt aşteptaţi în perioada 19-20 mai la Medical Forum, manifestare ştiinţifică organizată de mf – Ziarul Medicului de Familie în parteneriat cu Societatea Naţională de Medicina Familiei.
Rolul şi locul medicului de familie în actualul context economico-social, abordate la Medical Forum Bucureşti Medical Forum Bucureşti îşi propune în acest an să aducă în atenţia participanţilor subiecte referitoare la rolul şi locul medicului de familie în actualul context economico-social, informează miercuri Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF).
Medical Forum Mureş Medicii de familie din judeţul Mureş sunt aşteptaţi în perioada 31 martie-1 aprilie la Medical Forum, manifestare ştiinţifică organizată de mf – Ziarul Medicului de Familie în parteneriat cu Societatea Naţională de Medicina Familiei.