Cele mai citite
 


A fost mereu conştient, dar timp de 23 de ani medicii au crezut că e în comă
marţi, 24 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Un britanic care a suferit un accident auto şi despre care s-a crezut că a stat în comă timp de 23 de ani a dezvăluit că în toată această perioadă a fost cât se poate de conştient, relatează Daily Mail.

În urma accidentului din 1983, Rom Houben a rămas paralizat şi nu a putut transmite medicilor că poate auzi fiecare cuvânt pe care aceştia îl spun în preajma sa.

Doctorii au crezut că pacientul se află într-o stare vegetativă persistentă, după ce au efectuat mai multe teste şi au ajuns la concluzia că bărbatul şi-a pierdut complet conştiinţa.

În urmă cu trei ani, însă, o nouă tehnologie de scanare a relevat că pacientul are un creier care funcţionează aproape complet normal.

'În tot acest timp n-am făcut decât să visez la o viaţă mai bună. Frustrarea este un cuvânt prea mic pentru a descrie ce am simţit', a povestit Rom Houben, acum în vârstă de 46 de ani.

Britanicul nu va părăsi niciodată spitalul, dar are acum la dispoziţie un computer special şi un dispozitiv deasupra patului care îl ajută să citească sau să discute cu prietenii pe Internet.

Cazul său a fost prezentat recent într-un document ştiinţific realizat de bărbatul care l-a salvat, specialistul de top în neurologie dr. Steven Laureys.

Expertul crede că există multe astfel de cazuri de comă falsă în lume şi că ele pot fi acum descoperite cu ajutorul tehnologiei moderne.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă tehnologie care transformă gândurile în mişcare pentru paraplegici O nouă tehnologie care permite realizarea unei legături între creier şi un computer, transformând gândurile în mişcare, i-a permis unui tânăr din California care are picioarele paralizate în urma unui accident în care i-a fost secţionată măduva spinării, să meargă din nou, conform unui material publicat...
UPDATE Constanţa: Accident aviatic cu victime pe Aerodromul Tuzla Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, zece potrivit lucrătorilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, în urma accidentului aviatic petrecut, luni, pe Aerodromul Tuzla. Alte trei persoane sunt rănite, una dintre ele fiind în comă, şi au fost transportate la spitalul judeţean.
Premieră medicală: Un bărbat paralizat şi-a recuperat mobilitatea mâinii datorită unui microcip (studiu) Un tânăr american de 24 de ani, rămas complet paralizat în urmă cu şase ani din cauza unui accident, a reuşit să-şi mişte mâna şi degetele cu ajutorul unui microcip care i-a fost implantat în creier, informează AFP şi EFE, citând un studiu publicat miercuri în revista ''Nature''.
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna aprilie Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...
Nepăsarea faţă de o fetiţă grav rănită într-un accident auto stârneşte indignarea publică în China Mass-media din China şi utilizatorii de Internet au criticat luni lipsa eticii în societatea modernă după ce o fetiţă de doi ani lovită de o maşină a fost lăsată într-o baltă de sânge pe marginea drumului, iar peste douăsprezece persoane au trecut pe lângă ea fără să se oprească să o ajute, informează...
DOCUMENTAR: Cum a fost prezentat în România accidentul nuclear de la Cernobîl România nu a scăpat de efectele accidentului nuclear de la Cernobîl, la fel ca multe alte ţări europene din emisfera nordică a continentului. După accident, norul radioactiv a ajuns deasupra Moldovei. Măsurătorile făcute atunci au înregistrat o creştere foarte mare ale radiaţiilor, chiar de 10.000 de...