Cele mai citite
 


Iaşi: Peste 200 de cazuri de gripă nouă au fost confirmate
marţi, 24 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 200 de cazuri de infectare cu virusul pandemic A/H1N1 sunt înregistrate până acum în judeţul Iaşi, susţin autorităţile sanitare.
Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, a declarat pentru AGERPRES că până în momentul de faţă în judeţul Iaşi s-au înregistrat 218 cazuri de infectare cu noul virus gripal, din care 148 cazuri au fost confirmate de specialiştii Institutului Cantacuzino din Bucureşti, iar alte 70 de cazuri sunt confirmate pe criterii epidemiologice, întrucât sunt contacţi de grad zero.
Potrivit aceleiaşi surse, în ultimele 24 de ore, în judeţ au mai fost confirmate cinci infectări cu gripă A/H1N1. Printre cei diagnosticaţi se aflau şi elevi, motiv pentru care o clasă de la Liceul 'Cantemir' din Iaşi şi una de la Şcoala generală 'Dancu' au fost închise.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi a ţinut să atragă atenţia că în cursul zilei de luni s-a înregistrat primul deces din cauza gripei pandemice, la un bărbat în vârstă de 43 de ani, din oraşul sucevean Siret. Bărbatul era infectat cu virusul gripal pandemic A/H1N1 iar boala s-a agravat pe fondul unor complicaţii cauzate de obezitate şi diabet. El a murit în ambulanţa care îl aducea la un spital din Iaşi, la jumătatea drumului dintre Rădăuţi şi Iaşi.
'Precizăm că bărbatul decedat, confirmat cu gripă nouă A/H1N1, a fost internat în data de 15 noiembrie în secţia de boli infecţioase de la Spitalul Municipal Rădăuţi, cu simptomatologie moderată, şi nu la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi. Informaţii complete puteţi găsi pe site-ul Ministerului Sănătăţii' - a mai spus Vasile Cepoi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Clase de liceu închise din cauza virusului A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au dispus suspendarea cursurilor la două clase de liceu, după ce fraţi ai elevilor de la Şcoala 15 diagnosticaţi zilele trecute suferind de gripa nouă, au fost, la rândul lor, contaminaţi cu noul virus gripal A/H1N1.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: Încă o persoană diagnosticată cu virusul A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene susţin că au primit confirmarea unui nou caz de îmbolnăvire cu virusul gripal A/ H1N1, un contact al uneia dintre studentele practicante, transmite corespondentul AGERPRES.
Al patrulea deces de gripă nouă în judeţul Suceava Numărul deceselor cauzate de virusul A/H1N1 pandemic în judeţul Suceava a ajuns la patru, ultimul caz fiind anunţat în cursul zilei de luni.
Iaşi: Noi cazuri de gripă A/H1N1 Autorităţile sanitare ieşene au decis suspendarea cursurilor la una din clasele a V-a de la Colegiul Naţional, după ce doi elevi au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul virus gripal A/H1N1.