Cele mai citite
 


Suceava: Anchetă DSP în cazul bărbatului decedat din cauza gripei noi
marţi, 24 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă privind cazul bărbatului din Siret care a decedat vineri în ambulanţă în drum spre Iaşi, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu.
Lăzăreanu a precizat că bărbatul s-a aflat săptămâna trecută internat în Secţia de boli infecţioase a Spitalului Rădăuţi, cu afecţiuni respiratorii, existând suspiciuni de contaminare cu virusul noii gripe, dar în timpul tratamentului starea sa de sănătate se îmbunătăţise la un moment dat, după care s-a decompensat din nou.
'Vineri dimineaţă s-a degradat starea de sănătate a acestuia, iar medicii au solicitat ambulanţa pentru a fi dus la Iaşi. În apropiere de Paşcani situaţia s-a înrăutăţit şi mai tare, iar cadrele din ambulanţă au luat hotărârea de a opri la Spitalul din localitate. La Paşcani bărbatul a decedat', a declarat Lăzăreanu, apreciind că trupul bărbatului trebuia lăsat la spitalul Paşcani, la morga unităţii unde a decedat.
Potrivit lui Lăzăreanu, Institutul Cantacuzino a confirmat, vineri, infectarea cu virusul A/N1H1.
Directorul DSP Suceava a spus că nu poate oferi mai multe amănunte despre caz, deoarece un ordin al ministerului, despre cazurile severe şi foarte grave sau decesele soldate în urma gripei noi, stipulează că lămuriri pot oferi doar cei de la Bucureşti.
Dorin Muha, de 48 de ani, din Siret, a murit, vineri seară, în timp ce era transportat cu un echipaj al Ambulanţei Rădăuţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi, fiind în stare gravă. Bărbatul din Siret fusese internat încă de sâmbăta trecută în Spitalul Rădăuţi, la Secţia de Boli Infecţioase, cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie şi pneumonie, în condiţiile în care pacientul avea şi afecţiuni cardiace şi era obez.
Lăzăreanu a precizat că, având în vedere faptul că bărbatul a decedat în Ambulanţă, se impunea, conform procedurilor obişnuite, ca acesta să fie lăsat la spitalul cel mai apropiat, adică în spitalul din Paşcani. Cu toate acestea, la insistenţele familiei echipajul ambulanţei a transportat corpul bărbatului decedat înapoi la Spitalul Rădăuţi, deşi Poliţia Paşcani a cerut să rămână în morga din localitate corpul neînsufleţit.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Dosar penal în cazul decesului bebeluşului de opt luni; DSP şi Colegiului Medicilor fac anchete Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a demarat o anchetă administrativă în cazul unui bebeluş în vârstă de opt luni, suspect de meningo-encefalită, care a murit în elicopterul care-l transporta de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava la un spital din Iaşi, pentru a se vedea dacă au fost...
Anchetă epidemiologică la Iaşi după ce un copil suspect de meningită a murit în ambulanţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce un copil în vârstă de 7 ani, suspect de meningită, a decedat în ambulanţa care-l transporta la spital.
Vaslui: Anchetă a DSP la Spitalul de Urgenţă Bârlad în cazul uni copil căruia i s-ar fi refuzat internarea Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a demarat, luni, o anchetă la Spitalul de Urgenţă "Elena Beldiman" din Bârlad după ce părinţii unei fetiţe în vârstă de cinci ani au acuzat faptul că acesteia i s-a refuzat internarea de două ori, starea micuţei agravându-se.
Iaşi: Anchetă a DSP privind cazul angajaţilor intoxicaţi cu alimente primite cadou de Paşte Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a demarat o anchetă epidemiologică după ce 30 de persoane, printre care şi un copil, au ajuns la Spitalul din Paşcani după ce au consumat alimente primite cadou de Paşte.
Suceava: Anchetă la spitalul judeţean, după ce un bebeluş suspectat de meningo-encefalită a murit Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava a demarat o anchetă ce vizează cazul unui bebeluş de opt luni, suspectat de meningo-encefalită, ce a murit în elicopterul care-l transporta spre Iaşi, fiind transferat din Secţia ATI a SJU, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă...
Iaşi: Anchetă declanşată după moartea unui profesor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Autorităţile sanitare ieşene au declanşat o anchetă după ce un profesor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza a murit la câteva zile de când a fost plimbat de la un spital la altul.