Cele mai citite
 


Covasna: Medicină tradiţională chineză la Întorsura Buzăului
marţi, 24 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul oraşului Întorsura Buzăului, Leca Băncilă, vrea să transforme noul spital din localitate într-o clinică naţională în care să se practice atât medicina europeană, cât şi medicina tradiţională chineză.
Primarul Leca Băncilă a prezentat proiectul unei delegaţii chineze formate din membri ai Comisiei de Reformă şi Dezvoltare din provincia Zhejiang care a vizitat luni judeţul Covasna, propunându-le să intre în parteneriat.
Leca Băncilă a explicat că spitalul, construit recent, nu a fost dat încă în folosinţă deoarece ar mai fi nevoie de aproximativ un milion de euro pentru finalizarea lucrărilor şi dotarea cu aparatură medicală, bani pe care autorităţile locale nu îi au.
În acest spital, care este unul dintre cele mai moderne din ţară, s-au investit până acum 3,2 milioane de euro, dar este prea mare pentru necesităţile zonei, prin urmare ar putea să îşi diversifice serviciile, inclusiv pe componenta medicină tradiţională chineză.
Primarul a menţionat că se confruntă cu o criză acută de personal medical şi nu poate asigura necesarul de cadre medicale calificate pentru acest spital.
'Le-am prezentat proiectul şi le-am oferit oportunitatea unui parteneriat benefic de ambele părţi. Am putea transforma spitalul într-un centru de sănătate care să atragă oameni din toată ţara pe componenta medicină tradiţională chineză', a declarat Leca Băncilă.
Chinezii s-au arătat interesaţi de proiect, mai ales după ce au aflat că judeţul Covasna se numără printre cele mai bogate zone din Europa bogate în apă minerală, care ar putea fi valorificate balnear.
Şeful delegaţiei, Liu Ting, a declarat că Comisia de Reformă şi Dezvoltare din Zhejiang are ca scop planificarea şi dezvoltarea provinciei Zhejiang, aflate lângă Shanghai, dar în acelaşi timp caută să identifice zone din străinătate în care China ar putea investi.
Potrivit acestuia, până acum investiţiile în străinătate ale provinciei Zhejiang se cifrează la trei miliarde de dolari şi vor continua cu câte 500 de milioane de dolari anual, în funcţie de parteneriatele identificate.
'Ceea ce ne interesează este politica unei ţări de a atrage investitori străini, dacă aceştia sunt încurajaţi să vină, sunt protejaţi şi li se asigură facilităţi', a declarat Liu Ting.
Provincia Zhejiang are o suprafaţă de 100.000 de kilometri pătraţi, 50 de milioane de cetăţeni şi este una dintre cele mai bine dezvoltate din punct de vedere economic şi social din China, PIB-ul pe cap de locuitor fiind de 6000 de dolari.
Vizita delegaţiei chineze a avut loc la invitaţia prefectului judeţului Covasna Codrin Munteanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Spitalul din Întorsura Buzăului ar putea fi transformat în centru social Noul spital din Întorsura Buzăului, nefolosit de aproape un an şi jumătate, ar putea fi transformat în centru pentru copiii cu dizabilităţi sau cămin de bătrâni, dacă autorităţile locale vor refuza să îl preia în urma deciziei Ministerului Sănătăţii de a descentraliza unităţile sanitare.
Covasna: Ministrul Sănătăţii propune ca Spitalul din Întorsura Buzăului să capete personalitate juridică Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că Spitalul din Întorsura Buzăului, inaugurat în urmă cu aproape doi ani, ar trebui să nu mai funcţioneze ca secţie externă a Spitalului Judeţean din Sfântu Gheorghe şi să capete personalitate juridică pentru a putea fi gestionat mai eficient.
Covasna: 277 de euro pe cap de locuitor, atraşi prin programul POR Judeţul Covasna a atras peste 57 de milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) în perioada 2007-2012, din care s-au finanţat 52 de proiecte depuse de autorităţi locale şi întreprinzători privaţi.
Covasna: Primarii din zona Întorsurii Buzăului pun condiţii pentru preluarea spitalului Conducerea Primăriei Întorsura Buzăului este dispusă să preia spitalul din localitate, însă cu condiţia ca Ministerul Sănătăţii să asigure dotarea necesară pentru funcţionarea acestuia.
Covasna: Sfântu Gheorghe va avea unul dintre cele mai moderne spitale din regiunea Centru Lucrările de consolidare şi reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'dr. Fogolyan Kristoff' din Sfântu Gheorghe, începute în 2005, se vor încheia în acest an, iar odată cu finalizarea investiţiei, judeţul Covasna va avea una dintre cele mai moderne unităţi medicale din regiunea Centru, a declarat...
Covasna: 22 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Spitalului de Urgenţă din Sf. Gheorghe Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe va beneficia de 22 milioane de euro prin Programul Operaţional Regional (POR) pentru modernizare şi dotare cu echipamente şi aparatură medicală, contractul de finanţare a proiectului fiind semnat vineri, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi...