Cele mai citite
 


Suceava: DSP nu mai are bani de salarii
marţi, 24 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava nu poate plăti salariile angajaţilor până la sfârşitul anului, iar concediile fără plată impuse lasă instituţia într-un deficit major de personal implicat în monitorizarea gripei noi.
Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, şi-a exprimat luni nemulţumirea faţă ''modul incorect şi inechitabil'' în care Ministerul Finanţelor alocă bani, precizând că instituţia pe care o coordonează se confruntă cu probleme grave privind cheltuielile salariale.
Lăzăreanu a solicitat Ministerului Sănătăţii acceptul ca medicii epidemiologi şi alţi salariaţi implicaţi în monitorizarea gripei noi să nu plece în zilele fără plată, având în vedere că instituţia se confruntă cu mare deficit de personal.
'Avem un singur medic epidemiolog în instituţie. Dacă merge în concediu fără plată cine face anchetele epidemiologice? În patru zile se poate îmbolnăvi jumătate din populaţie. Şi aşa nu le dăm ore suplimentare, stau toată ziua în instituţie, fac câte 80 de ore suplimentare pe lună. Cine îşi asumă riscurile?' - a spus Lăzăreanu.
El a avertizat că o situaţie dificilă se înregistrează la punctele de frontieră de la Vicşani şi Siret, unde angajaţii DSP lucrează în condiţii grele, peste program, în contextul evoluţiei gripei noi şi nu li s-au plătit orele suplimentare din ianuarie.
Lăzăreanu susţine că în acele puncte ar trebui să lucreze câte cinci oameni, dar din cauza personalului insuficient lucrează doar trei oameni la Vicşani şi patru la Siret. Pentru că sunt sub necesarul care ar trebui să efectueze ture normale, aceştia trebuie să lucreze suplimentar.
'Nici nu ştiu când să le dau liber şi când să le dau concediu. Acolo e graniţa de est a Uniunii Europene şi oamenii lucrează zi lumină şi eu nu le dau banii. Ei mi-au spus că dacă nu se rezolvă şi mai primesc şi patru zile fără plată, nu mai stau acolo. Mi-au cerut ca orele lucrate suplimentar să fie considerate ca fiind zilele fără plată, dar ministerul nu a acceptat acest lucru' - afirmat Lăzăreanu.
Directorul DSP Suceava a arătat că, din cauza reducerii cheltuielilor cu 15,5%, salariaţii instituţiei nu-şi vor putea lua nici salariul de bază pe lunile noiembrie şi octombrie, bugetul fiind insuficient, forurile superioare sugerându-i să renunţe la plata sporului de vechime.
'Şi aşa nu s-au plătit decât salariile de bază şi sporul de vechime. Am redus sporurile, dar nici aşa nu am bani pentru ultimele două luni. Ministerul a dispus reducerea cu 15,5% faţă de cât ne-au dat, nu cât ne-au promis la începutul anului. După calculul făcut, dacă se făcea reducerea la banii promişi ne ajungeau tot anul să plătim salariile de bază, sporul de vechime şi cel de prevenţie. Acum ar trebui să dăm doar salariul de bază, la banii pe care-i avem şi nici aşa nu ajung. Nu ştiu, ce va stabili sindicatul, aşa voi comunica ministerului. Vom ajunge să punem lacăt pe instituţie. Se spune că sunt mulţi angajaţi. Or fi în aparatul central, pentru că noi avem cu 20 de posturi sub necesar. Dacă au mulţi angajaţi acolo, să rezolve problema acolo, dar să asigure salarii pentru cei care lucrează în teritoriu' - a spus Lăzăreanu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: DSP solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat sugarilor Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii (MS) suplimentarea fondurilor pentru achiziţia de lapte praf destinat alimentaţiei sugarilor care nu beneficiază de lapte matern, a declarat presei, miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei sucevene, Adrian Popescu.
Suceava: Direcţia de Sănătate Publică vaccinează sinistraţii Suceava, 30 iun /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava evaluează efectele inundaţiilor din ultimele zile, din punctul de vedere al riscului pentru sănătatea publică şi a instituirii primelor măsuri preventive necesare.
Suceava: DSP a primit peste 5.100 doze de vaccin hexavalent Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit peste 5.100 de doze de vaccin hexavalent şi a început repartiţia acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
DSP Suceava a început distribuirea vaccinului împotriva gripei noi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a început distribuirea vaccinului antigripal Cantgrip, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul de Urgenţă 'Sfântul Ioan cel Nou' Suceava fiind primele unităţi medicale care au preluat, luni, dozele cu vaccin antigripal A/N1H1.
Suceava: Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului încă o mie de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la Ministerul Sănătăţii încă o tranşă de o mie de doze de vaccin antigripal ce urmează a fi repartizată în teritoriu, a declarat presei, marţi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Suceava: Cinci localităţi cu focare de hepatită A, monitorizate de DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava monitorizează mai multe focare comunitare de hepatită de tip A, în cinci localităţi din judeţ, în primele zece luni ale acestui an fiind înregistrate 338 de cazuri, dintre care 37 numai în luna octombrie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, adjunctul instituţiei...