Cele mai citite
 


Alba: Doi seminarişti şi doi elevi, confirmaţi cu gripă nouă
marţi, 24 noiembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Gripa porcina
 

Doi tineri de la Seminarul Teologic şi doi elevi de la Liceul 'Apulum' din Alba Iulia au fost diagnosticaţi, luni, cu gripă nouă, după ce, cu o zi înainte, au fost confirmate în Alba alte două cazuri, respectiv la o femeie şi un bărbat, ambii din municipiul reşedinţă de judeţ.

Doi tineri de la Seminarul Teologic şi doi elevi de la Liceul 'Apulum' din Alba Iulia au fost diagnosticaţi, luni, cu gripă nouă, după ce, cu o zi înainte, au fost confirmate în Alba alte două cazuri, respectiv la o femeie şi un bărbat, ambii din municipiul reşedinţă de judeţ.

Un alt caz a fost confirmat clinic, numărul total al persoanelor diagnosticate cu gripă de tip nou în judeţul Alba fiind de 19, potrivit directorului coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Mircea Lămurean.

Şapte dintre bolnavi, trei membri ai unei familii şi patru elevi de la Colegiul 'Horea, Cloşca şi Crişan', s-au vindecat între timp, susţine directorul DSP Alba.

Primele cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au apărut în judeţul Alba în urmă cu două săptămâni, la membrii unei familii întoarse din Italia. O studentă, o elevă de la Liceul de Arte şi un elev de şcoală generală, fratele unui băiat diagnosticat, anterior, cu infectare cu virusul A/H1N1, s-au îmbolnăvit şi ei de gripă nouă.

După ce cursurile şcolare de la Colegiul 'Horea, Cloşca şi Crişan' au fost suspendate timp de o săptămână, cei mai mulţi din cei 800 de elevi s-au întors luni la şcoală, restul urmând să revină marţi, aceştia învăţând în săli în care au fost amenajate duminică secţii de votare şi a fost nevoie de dezinfectarea acestora.

Toate cele 19 cazuri au fost înregistrate în Alba Iulia.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Tânăr de 17 ani, diagnosticat cu gripă de tip nou Alba Iulia, 5 dec /Agerpres/ - Încă un elev de la un liceu din municipiul Sebeş a fost confirmat sâmbătă cu gripă nouă, numărul total al cazurilor de îmbolnăviri înregistrate în judeţul Alba cu virusul A/H1N1 în ultima lună fiind de 39.
Alba: Cinci noi cazuri de gripă nouă confirmate Un copil de doi ani şi un altul de cinci, precum şi trei adulţi, din Alba Iulia, au fost diagnosticaţi, joi, cu gripă nouă, numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 ajungând astfel în judeţul Alba la 50, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Alba: Alţi patru adulţi diagnosticaţi cu gripă nouă Trei adulţi din Alba Iulia şi unul oraşul Abrud au fost confirmaţi, sâmbătă, cu gripă de tip nou, numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 înregistrate în judeţul Alba ridicându-se la 55.
Alba: Patru elevi şi un adult, diagnosticaţi cu gripă nouă Cinci noi îmbolnăviri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate, joi, în Alba, la patru copii din Sebeş şi un adult din Alba Iulia, numărul total al persoanelor diagnosticate în judeţ cu gripă nouă ajungând astfel la 38.
Alba: Zeci de îmbolnăviri de gripă nouă, într-o lună şi jumătate Doar cinci persoane diagnosticate cu gripă nouă se mai află sub tratament medical în Alba, judeţ în care miercuri a fost confirmat un nou caz de infectare cu virusul A/H1N1, ridicând astfel la 56 numărul total al îmbolnăvirilor înregistrate în rândul populaţiei în ultima lună şi jumătate.
Alba: Primele cazuri de gripă nouă din judeţ Primele cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în cursul serii de luni, în judeţul Alba, la trei membri ai aceleaşi familii, întorşi recent din Italia, iar o elevă de clasa a IX-a este suspectă de contaminare cu virusul A/H1N1.